Spitalele în care lupta cea mai grea nu se dă cu boala, ci cu bacteriile din salon. Clostridium difficile, cunoscută ca „bacteria ucigaşă“, depistată la 400 de pacienţi

Spitalele în care lupta cea mai grea nu se dă cu boala, ci cu bacteriile din salon. Clostridium difficile, cunoscută ca „bacteria ucigaşă“, depistată la 400 de pacienţi

Aproximativ 300 infecţii asociate asistenţei medicale au fost depistate la spitalele din Dolj

Aproximativ 300 infecţii asociate asistenţei medicale au fost depsitate de la începutul acestui an în spitalele din judeţul Dolj. Au fost înregistrate la adulţi şi 402 cazuri cu infecţia clostridium difficile, cunoscută ca „bacteria ucigaşă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Judeţean din Craiova au fost înregistrate de la începutul acestui an cele mai multe infecţii asociate asistenţei medicale, mai exact 218.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică au fost înregsitrate de la începutul acestui an şi 402 cazuri la adulţi cu Clostridium difficile, cunoscută ca „bacteria ucigaşă“.

Şase pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean din Craiova au fost descoperiţi în octombrie 2016 cu bacteria Clostridium difficile. „Această bacterie este periculoasă pentru persoanele în vârstă. Clostridium difficile provoacă diaree destul de puternică cu afectarea stării de sănătate. Am luate probe şi în funcţie de rezultate vom lua măsurile ce se impun. Dacă este cazul să fie făcută o nouă dezinfecţie“, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt din cadrul DSP Dolj, în octombrie 2016.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Dolj au mai fost înregistrate de la începutul acestui an 40 de infecţii intraspitaliceşti la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar 19 la Spitalul Municipal „Filatropia“.    
 

citeste totul despre: