FOTO Împuşcături în trafic la Craiova. Poliţiştii caută mai multe persoane care au tras focuri de armă dintr-un Porsche. Un tânăr a fost rănit

FOTO Împuşcături în trafic la Craiova. Poliţiştii caută mai multe persoane care au tras focuri de armă dintr-un Porsche. Un tânăr a fost rănit

Maşina în care s-au tras trei focuri de armă

Tânărul împuşcat are 25 de ani şi îi cunoştea pe atacatori. Depusese împotriva lor o plângere la poliţie pentru că i-ar fi furat o maşină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc pe bulevardul 1 Mai, în apropierea Spitalului de Urgenţă din Craiova. Totul a pornit de la o şicanare în trafic între şoferul unui Porsche şi cel al unui autoturism Honda. Cei doi şoferi se cunoşteau. Între cele două vehicule a avut loc mai întâi o coliziune.  Şoferul Porchesh-ului a fost  cel care a făcut uz de arma. După şicanarea din trafic, acesta a scos un pistol şi a început să tragă. Conform anchetatorilor, s-au tras trei focuri de armă. După ce a fost împuşcat, tânărul şi-a abandonat Honda şi a ajuns singur la spital cu o plagă împuşcată în antebraţul drept. Aici i s-au acordat îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internare.
Locatarii blocurilor din zona unde s-a întâmplat incidentul au fost cei care au sunat la 112. Peste 10 masini de poliţie au venit  la faţa locului. O echipă complexă formată din poliţişti, criminalişti şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a demarat cercetările.
Rudele tanarului care a fost împuşcat susţin că atacatorii l-ar fi urmarit pentru că doreau să se răzbune întrucât acesta depusese o plangere impotriva lor, pentru furtul unei masini.
 
"Băiatul mergea să-şi cumpere ţigari. L-au urmărit cu Porsche-ul, au intrat în el cu maşina, apoi au început să tragă. Fraţii Africanii l-au atacat. Băiatul meu a depus plângere la poliţie împotrivalor că i-au furat o maşină şi au vrut să-l omoare, să se răzbune", a declarat mama tânărului împuşcat.
 
 
Incidentele nu s-au oprit, însă, aici. În timp ce poliţiştii  făceau cercetari la faţa locului, mai mulţi tineri aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au început să le adreseze injurii şi să facă scandal. Aceştia au fost conduşi la secţia de poliţie, numai că aici au dat peste rudele tânărului împuşcat. Tinerii au început să înjure şi să-i atace cu sticle fără nici un motiv. "S-au legat de noi fără să le facem nimic. Doar pentru că sutem ţigani. Au zis că suntem ciori, că ne omoară. Au dat cu sticle de bere în noi. Unul dintre băieţi e plin de sânge pe picioare", au declarat rudele tănărului împuşcat.
Tinerii au primit amenzi contravenţionale.
Poliţiştii îi caută pe cei care se aflau în Porsche şi au făcut uz de armă. "S-au format pe toată raza judeţului Dolj filtre. Există un cerc de bănuiţi, iar în acest moment poliţiştii efectuează verificări în vederea depistării acestora", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt Ipj Dolj.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, lovire şi alte violenţe. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările