De ce a părăsit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, conferinţa de presă de la Craiova. „Cum să fugi, măi, aşa? Cum?“

De ce a părăsit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, conferinţa de presă de la Craiova. „Cum să fugi, măi, aşa? Cum?“

Momentul în care ministrul Sănătăţii pleacă de la conferinţa de presă. Subprefectul de Dolj se ridică şi el imediat, iar prefectul rămâne pe scaun, nedumerit FOTO Ana Popescu

Ioana Mihăilă s-a ridicat brusc de pe scaun şi a plecat direct la maşină. Nici măcar nu a băgat în seamă un asistent medical de la un centru de vaccinare care o aştepta afară şi încerca să afle când îşi va primi banii pentru munca prestată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflată la Craiova, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vizitat mai întâi Centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă. A schimbat câteva vorbe cu câţiva medici, apoi s-a îndreptat spre sala unde urma să susţină o conferinţă de presă. 

Întâlnirea cu jurnaliştii craioveni nu a durat, însă, nici măcar 10 minute. Mihăilă a fost deranjată de întrebările legate de întârzierile salariale către cadrele medicale din centrele de vaccinare sau de alte sincope din sistem. 

Mai exact, ministrul Sănătăţii a părăsit sala de conferinţă când a fost întrebată de ce a renunţat la evaluările directorilor DSP din ţară făcute de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, în condiţiile în care mulţi dintre aceştia au obţinut rezultate extrem de slabe.
 
Jurnaliştii au dat-o exemplu chiar pe Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj, care a obţinut calificativul satisfăcător. "Nu am renunţat la acele evalurări. În acest moment majoritatea conducerilor DSP sunt interimare, motiv pentru care, în lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenţi şi cei şi în măsură să ocupe aceste locuri deosebit de importante în aceste instituţii publice vor avea acces la un concurs corect. Şi acesta este şi răspunsul la a doua întrebare. Postul (de la Dolj, n.r.) va fi scos la concurs în următoarele săptămâni şi sperăm că persoane competente vor veni şi vor ocupa acest post”, a răspuns ministrul Ioana Mihăilă. 
 
Apoi s-a ridicat brusc de pe scaun spre surprinderea celorlalţi oficiali şi s-a îndreptat spre ieşire. Ea a ridicat mâna şi a spus un simplu „Mulţumesc!“ în faţa presei care vocifera că mai are întrebări. 
 
 
"Ne-a luat Dumnezeu minţile de tot?"
 
Mihăilă a ieşit din sala unde se susţinuse conferinţa de presă şi, fără să mai bage pe cineva în seama, a mers direct la maşină. Un asistent medical s-a apropiat şi a încercat să-i vorbească. "Doamna ministru, noi când ne primim banii? Veniţi, vă rugăm, şi la centrul de vaccinare Moderna, avem probleme", i-a spus asistentul. Mihăilă nu a schiţat nici măcar un gest şi a urcat în maşină.
 
 
Ioana Mihăilă plecând de la conferinţa de presă, cu asistentul medical pe urmele ei Foto A.P.
 
Martori la tot ceea ce s-a întâmplat în sala de conferinţă au fost inclusiv cadrele medicale care-şi desfăşurau activitatea în centrul de vaccinare din imediata apropiere.
 
"Cum să fugi, măi, aşa? Cum?", se întrebau nedumeriţi medicii şi asistenţii. "Ce a deranjat-o? Trebuie să-şi asume că ţine în posturi incompetenţi. La Dolj e jale. Directoarea Andreescu nu a trecut măcar o singură dată pe la noi. O trimite pe doctoriţa Iuliana Manea, care cică e coordonatorul programului de vaccinare în Dolj. Aşa a prezentat-o doamna ministru în conferinţa de presă. Păi, cum să fie ea? Noi ştim că e doctoriţa Adriana Meltzer. Ce-i asta? Ne-a luat Dumnezeu minţile de tot? ", au declarat supărate cadrele medicale.
 
În perioada pandemiei, DSP Dolj a fost implicată în mai multe scandaluri. Instituţia este condusă de Valeria Andreescu, director interimar, şi Iuliana Manea, un funcţionar public de execuţie în cadrul Serviciului Control în sănătate publică. Andreescu şi Manea sunt cercetate în mai multe dosare penale.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările