Cum putem îndepărta tatuajele care nu ne reprezintă. Sfatul dermatologului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatuajele sunt o formă de machiaj permanent, însă nu de puţine ori se întâmplă să fie regretate odată cu trecerea timpului. Dacă vrem să le îndepărtăm, cel mai recomandat este laserul, dar anumite culori pot rezista şi acestei acţiuni.

În momentul în care alegem să realizăm un tatuaj este indicat să fim foarte bine informaţi cu privire la modul de aplicare, dar şi asupra riscurilor pe care le implică ştergerea acestuia. Culorile intense (galbenul, roşul, verde) sunt mult mai rezistente şi dispar foarte greu de piele, iar uneori nici laserul nu este de folos.

„Laserul sparge pigmenţii de culoare şi îi transformă într-un nispi, iar după acest procedeu celulele macrofage ale pielii curăţă pielea. Acest procedeu este destul de dureros, iar culoarea galbe, roşie, verde, rezistă acţiunii laserului. este bine să ştim foarte bine de la bun început ce presupune un tatuaj şi cât de greu poate să fie de îndepărtat“, a precizat Flavia Boboc, medic dermatolog.

Cât durează să scăpăm de un tatuaj?

Pentru îndepărtarea unui tatuaj sunt necesare mai multe şedinte, dar numărul depinde de mărimea, adâncimea şi culoarea desenului. „Pentru a îndepărta un tatuaj din piele sunt necesare între 2 şi 15 şedinţe, iar pentru refacerea pielii între o şedinţa şi alta trebuie să treacă între 4 şi 8 săptămâni. Zona unde este şters tatuajul trebuie pus un pansament special şi zona nu trebuie expusă la soare şi nici nu este indicat să facem baie cu apă fierbinte“, a mai spus Flavia Boboc.

Dacă suntem atraşi de tatuaje putem încerca totuşi desenele temporare, care nici nu presupun înţeparea pielii şi sunt la modă în ziua de astăzi. Trebuie să ştim că există şi cazuri în care pot produce alergii din cauza substanţelor cu care se realizează. 

Este foarte important să alegem salonul unde vrem să să facem un tatuaj cu multă responsabilitate, iar instrumentarul trebuie să fie steril, personalul trebuie să poate mânuşi pe care să le schimbe după fiecare client, dar şi să aibă recipiente speciale marcate pericol biologic in care sa fie aruncate toate obiectele ce vin in contact cu sangele sau alte fluide biologice (ace, seringi), dar si un autoclav pentru sterilizare.  

  

    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite