Craiova: Au plantat pomi în Luna Pădurii

Craiova: Au plantat pomi în Luna Pădurii

Elevii din Malu Mare au plantat puieţi de plopi. Foto: Laurenţiu Nica

Zeci de elevi de la Liceul din Malu Mare au plantat astăzi, alături de autorităţile doljene, 220 de puieţi de plop pe raza comunei.

Tinerii au decis să sărbătorească astfel Luna Plantării Arborilor, alături de copii fiind prezenţi astăzi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea şi conducerea Direcţiei Silvice. „În perioada 2006-2010 în Dolj pădurea a câştigat. Suprafaţa împădurită s-a extins cu 2.500 de hectare, fiind făcute investiţii de 16,8 milioane de euro atât pe domeniul privat, la asociaţiile de proprietari care au fost de acord să împădurească, cât şi în cel public. Jumătate din această sumă o reprezintă manopera, ceea ce e lucru foarte important pentru că s-a dat de lucru la oameni. De precizat este însă faptul că noi nu vrem să scoatem terenuri din circuitul agricol. Vom împăduri doar terenurile degradate”,a spus Giugea (foto jos). Înaltul funcţionar public a precizat că în Dolj există studii de fezabilitate pentru reabilitarea perdelor de protecţie pe 5.000 de hectare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: