Băile fierbinţi pot fi periculoase pentru organism. Ce precauţii trebuie să-şi ia oamenii care suferă de probleme cardiace

Băile fierbinţi pot fi periculoase pentru organism. Ce precauţii trebuie să-şi ia oamenii care suferă de probleme cardiace

Baie fierbinte poate să fie periculoasă pentru organism FOTO Shutterstock

Baia fierbinte este un mijloc de relaxare excelent, însă medicii susţin că poate avea efecte adverse mai ales pentru sistemul circulator. Temperatura apei este esenţială şi trebuie potrivită  în funcţie de sensibilitatea proprie, dar şi de anotimp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii susţin că apa mult prea fierbinte dilată vasele de circulaţie şi are un efect nefast asupra circulaţiei, aşa că nu este indicat să stăm în cadă mai mult de 10-15 minute.

„O baie fierbinte creşte destul de mult ritmul cardiac şi pot apărea stări de ameţeală şi de leşin. Este bine să ştim că aburii ne pot crea probleme respiratorii, dar şi de oxigenere a creierului, iar persoanele care au probleme cardiace trebuie să renunţe la băile cu apă caldă în favoarea duşurilor. Apa fierbinte ne poate distruge şi pielea şi pot apărea dermatite“, a spus Natalia Pârvu, medic internist.

Băile care sunt indicate şi ne ajută să ne curăţăm corpul:

- Baia cu argilă este bună pentru stimularea circulaţiei sângelui. Se pune argila într-un săcuţ de bumbac şi se aruncă în apa fierbinte. Este indicat să stăm în cadă aproximativ 10 minute.

- Pentru o piele frumoasă trebuie să amestecăm 2 linguri de caolin, dar şi 2 linguri de argilă roşie la care să adăugăm 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Compoziţia este pusă în apa fierbinte, iar pentru a avea efectul dorit nu trebuie să stăm mai mult de 10 minute în cadă.

- Baia cu bicarbonat de sodiu este bună pentru a alunga oboseala şi înmoaie pielea, destinde muşchii, neutralizează calcarul din apă.

- Uleiul de măsline sau lămâia ajută la stimularea  ciculaţiei sangvine şi favorizează eliminarea toxinelor. Este indicat să le pune în apa fierbinte cu câteva minute de a intra în cadă.

- Pentru o baie relaxantă este indicat să vă scufundaţi într-o cadă cu apă nu prea fierbinte, aromatizată cu câte 8 picături de ulei esenţial de lămâie, de mandarină şi de lavandă. Toate aceste uleiuri au

Medicii mai spun că băile cu apă fierbinte le sunt interzise femeilor însărcinate. Întotdeauna temperatura apei trebuie să fie cea apropiată de corp (36-37 de grade). Există riscul ca fătul să nu mai primească oxigen, iar din această cauză se poate ajunge la pierderea sarcinii.
          

citeste totul despre: