VIDEO Cel mai longeviv constănţean, în vârstă de 111 ani, a urcat sprinten pe scenă: „Zilnic mă întâlnesc cu băieţii, merg întruna pe jos şi mănânc de toate, cu măsură“

VIDEO Cel mai longeviv constănţean, în vârstă de 111 ani, a urcat sprinten pe scenă: „Zilnic mă întâlnesc cu băieţii, merg întruna pe jos şi mănânc de toate, cu măsură“

Cel mai longeviv constănţean Vasile Dămăşaru (111 ani), premiat de Primărie Sursa Primăria Constanţa

Cel mai bătrân constănţean a fost premiat marţi, 22 octombrie, de Primărie. Omul în vârstă de 111 ani a urcat sprinten pe scena Casei de Cultură ca să împărtăşească secretul longevităţii.

Vasile Dămăşaru a împlinit 111 ani la 7 martie, fiind născut la 7 martie 1908, în Bulgaria. Din 1960 este constănţean cu acte. „Doar datele din buletin îi trădează vârsta pentru că altfel ai crede că este un bunicuţ de 80 de ani, nu de 111“, spun cei care l-au văzut azi.

La festivitatea dedicată seniorilor Constanţei, desfăşurată marţi, 22 octombrie, pe scena Casei de Cultură, Vasile Dămăşaru a urcat fericit, aplaudat de peste 400 oameni vârstnici. Campionul longevităţii a fost premiat de primarul Decebal Făgădău.

Bătrânul de 111 ani are o viaţă activă şi nu se plânge de nimic, deşi a trecut prin multe. Dimpotrivă, are un tonus de invidiat.

În fiecare zi pleacă singur de acasă şi din cartierul Tomis 3 ajunge pe jos, tocmai în Parcul Tăbăcăriei, unde se întâlneşte cu prietenii de-o viaţă. 

„Merg mult. Merg şi seara şi ziua, uneori chiar şi până în Satul de Vacanţă. Uneori mă duc chiar şi la restaurant cu prietenii, mai bem câte o bere să mai treacă timpul. Zilnic mă întâlnesc cu băieţii. Mănânc de toate, nu ţin cont. Ce am pe masă aia mănânc, dar totul cu măsură. Le doresc tuturor să ajungă la anii mei. Mă simt foarte bine“, a mărturisit Vasile Dămăşaru, rugat să împărtăşească secretul vieţii sale lungi şi sănătoase. 

Sursa foto Primăria Constanţa

La mulţi ani, domnule Vasile Dămăşaru! Vă dorim multă sănătate, să vă bucuraţi de viaţă şi să vă menţineţi spiritul la fel de tânăr ca şi până acum!“, i-a urat municipalitatea celui mai longeviv constănţean. 

Sursa video Primăria Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

Orfanul ajuns veteran de război în vârstă de 100 ani. Secretul longevităţii lui Ion Ceapă, cel mai bătrân om din sat

Regretul unui român centenar: „Înainte era lumea mai bună, acum e doar pe interes“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: