Premieră: primul concurs european de ciclism pe nisip. La întrecere participă şi un nevăzător

Premieră: primul concurs european de ciclism pe nisip. La întrecere participă şi un nevăzător

Concurs de ciclism pe nisip FOTO Riders Club

Pe 3 mai 2014, plaja Modern se transformă în pistă pentru biciclete. Eveniment unic în Europa, „Doltcini XCO Muncitoresc“7” reprezintă pentru pasionaţii de ciclism o adevărată provocare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În minivacanţa de 1 Mai, pe plaja din Constanţa vor ajunge câteva sute de rideri. Ciclişti independenţi, dar şi cluburi de profil şi-au anunţat deja înscrierea în acest concurs.

Competiţia se va desfăşura pe două distanţe: de 45 km şi de 22,5 km. Traseul este unul de viteză şi este compus dintr-o porţiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton şi 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km.

„În afară faptul că evenimentul este spectaculos datorită locaţiei în care se desfăşoară, suntem extrem de bucuroşi să îl avem alături pe Florin Georgescu, pe care îl putem numi deja campion (şi nu datorită faptului că participă la cursă), ci datorită faptului că a avut curajul să se înscrie în competiţie, fiind nevăzător. Florin Georgescu are 38 de ani şi ne dă o minunată lecţie de viaţă”, a spus Sabin Andoniu, organizator al ineditului eveniment.

În 2009, Florin Georgescu, care a pus bazele unei asociaţii pentru persoanele cu handicap senzorial, a realizat, în premieră pentru România, un semi-tur de ţară cu o bicicletă tandem pe distanţa Bucureşti – Sighetul Marmaţiei.
A dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial.

Şi de această dată, alături de Florin, se va afla pe Plaja Modern din Constanţa, co-echipierul său, Alexandru Răcănel, în vârstă de 37 de ani. Este singurul nevăzător care participă vreodată la o cursă de ciclism.

Organizatorii au pus în joc premii în bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism. Totodată, va fi organizată şi o tombolă.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.ridersclub.ro/en/cycling-race/doltcini-xco
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările