FOTO Este „chic” să pedalezi în Timişoara. Aproximativ 500 de biciclişti au sărbătorit Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 500 de biciclişti s-au adunat, sâmbătă, la Timişoara, pentru a pedala de Ziua Pământului. Bicicliştii au parcurs aproximativ zece kilometri prin oraş.

Pentru că în Timişoara fenomenul biciclitului a luat amploare, au apărut deja numeroase organizaţii ale amatorilor de pedalare pe două roţi. 

Astfel că organizatorii evenimentului de Ziua Pământului nu au mai fost cei de la Verde pentru Biciclete, ci mişcarea Timişoara Cycle Chic.

Este vorba de o idee exportată de un grup de timişoreni tocmai din Danemarca, mai exact după moda bicicliştilor din Copenhaga. 

Conceptul Cycle Chic se potriveşte foarte bine şi pentru Timişoara, oraşul din România unde mersul pe două roţi a devenit un veritabil mod de viaţă. Timişoara este oraşul cu cei mai mulţi biciclişti raportat la numărul de locuitori şi cu cea mai bună infrastructură pentru biciclişti. 

Cultura bicicletei i-a făcut pe tineri să înceapă să îşi achiziţioneze vehicule care mai de care mai inedite şi interesante. Timişoara Cycle Chic  îi “vânează” pe stradă pentru fotografii care sunt postate apoi pe pagina lor de Facebook. 

Revenind la evenimentul organizat de Ziua Pământului, aproximativ 500 de biciclişti s-au întâlnit în Parcul Central. Însoţiţi de Poliţia Rutieră, bicicliştii au plecat la plimbare prin Timişoara. Traseul a fost de aproape zece kilometri. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite