Navă militară britanică, prezentă patru zile în Portul Constanţa

Navă militară britanică, prezentă patru zile în Portul Constanţa

HMS Echo                                                                                        FOTO: Royal Navy

Prezenţa navei militare britanice în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securităţii membrilor Alianţei de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” soseşte în portul Constanţa duminică, 21 aprilie, pentru o escală de patru zile, pe parcursul căreia sunt planificate întâlniri de lucru ale reprezentanţilor navei cu specialiştii Direcţiei Hidrografice Maritime din Constanţa şi vizite oficiale la autorităţile publice, civile şi militare, din Constanţa.

„Prezenţa navei militare britanice HMS „Echo” în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securităţii membrilor Alianţei de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă”, transmit Forţele Navale Române.

Din anul 1996, în dotarea Forţelor Navale Române a intrat şi nava maritimă hidrografică „Cpt. Cdor. Alexandru Cătuneanu”. Principalele misiuni ale unei astfel de nave sunt:

  • cercetarea hidrografică şi oceanografică a bazinului Mării Negre în sprijinul navigaţiei;
  • realizarea balizajelor necesare navigaţiei în siguranţă în raioanele aflate sub jurisdicţia    României;
  • cercetări privind morfologia şi a modificărilor morfologice a fundului Mării Negre;
  • efectuarea de măsurători hidrografice şi oceanografice periodice cu caracter statistic în sprijinul acţiunilor de luptă ale Forţelor Navale;
  • cercetări privind fundul mării pentru sprijinul din timp de pace a acţiunilor de luptă contra minelor;
  • Misiuni secundare: remorcaj, intervenţii în caz de incendiu la bordul altor nave sau pe platformele de foraj marin sau avarierii unor nave în situaţii de criză, evacuarea apei din compartimentele inundate ale navelor avariate.


Pe aceeaşi temă:

Moment istoric pentru bricul „Mircea”. După 80 de ani, se întoarce în portul în care a fost construit

Începe cel mai mare exerciţiu naval în Marea Neagră. Participă peste 2.000 de militari din şase ţări şi 20 de nave de luptă


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: