Marşurile de protest anti exploatare se reiau la Constanţa

Marşurile de protest anti exploatare se reiau la Constanţa

Protestatarii pormesc din nou la mărşăluire FOTO S. Ionescu

Militanţii reiau protestele anti exploatare întrerupte de perioada Sărbătorilor de iarnă. Ei manifestează pentru un mediu natural curat, fără fracturare hidraulică şi cianuri. Duminică, 18 ianuarie, ora 16, în Parcul Tomis II, ecologiştii se vor întâlni din nou, pentru prima oară pe anul 2014.

Ei vor porni într-un marş de protest pe străzile Constanţei, exprimându-şi convingerea că este datoria morală a românilor să-şi păstreze ţara neotrăvită iremediabil.

La demonstraţie vor sosi şi activişti din Mangalia, 2 Mai, Costineşti. Aceştia pregătesc în luna februarie, în sudul litoralului o dezbatere pe tema exploatării gazelor de şist.

„Când ne-am pornit să mărşăluim, nu cred că ne-am gândit niciunul că va fi un marş de 5 km, sau de 10 km. Marşul la care am pornit este de sute şi mii de kilometri!!

Dar ca să nu obosim, l-am fragmentat în bucăţele mici, încât a devenit o plimbare lejeră de duminică. Maratonul acesta este unul foarte lung, dar nu foarte greu. Nu e nevoie de eforturi supranaturale, nu trebuie să ne surmenăm, ci doar să fim perseverenţi.

Dacă ne-am convins că această cauză este una dreaptă, pentru care merită să luptăm, de ce ne-am opri?

Marşurile de duminică sunt extrem de importante: să nu adormim, să ţinem legătura unii cu alţii, să schimbăm informaţii, să ne sprijinim reciproc, să-i trezim pe adormiţi din somn precum un ceas deşteptator care se încăpăţânează să tot sune, să ne exprimăm nemulţumirea, să ne facem datoria faţă de noi, de cei pe care-i preţuim, de natura asta minunată care ne oferă atâtea satisfacţii, de ţara asta frumoasă, dar amărâtă şi batjocorită.

Marşurile acestea sunt forma principală de protest. Să ne vedem sănătoşi. Doamne ajută!“, spun militanţii reuniţi sub sloganul Dobrogea Verde.

Manifestanţii vor parcurge traseul: Bdul Tomis – str. Suceava – Cişmelei - Cpt. Dobrilă Eugeniu – Adamclisi – Soveja – Bdul Alexandru Lăpuşneanu – str. Poporului, bdul Tomis - Parc Tomis 2.

Vă mai recomandăm

VIDEO Proteste la Mangalia la adresa explorării gazelor de şist

„Victor Ponta“ şi anchetatorul său, amendaţi la Constanţa

Artist din Mangalia, ridicat de jandarmi la protestele din faţa Guvernului. La Constanţa, colindul protestatar a răsunat în intersecţiile oraşului

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările