Liberalii au dezbătut ore în şir la Mamaia strategia de partid şi de guvernare

Liberalii au dezbătut ore în şir la Mamaia strategia de partid şi de guvernare

Crin Antonescu, liderul PNL FOTO Mediafax

Liberalii au dezbătut ore în şir, la Mamaia, activitatea din partid şi acţiunile pentru perioada imediat următoare care trebuie făcute în cadrul guvernării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal s-a reunit joi, 29 august, la hotelul Golden Tulip din staţiunea Mamaia.

Timp de câteva ore, membrii de conducere ai partidului au discutat în principal măsurile fiscale elaborate de ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, vicepremierul liberal, care vor avea mare impact asupra populaţiei şi implicit asupra voturilor electoratului. 

Preşedintele partidului, Crin Antonescu, a ţinut să precizeze că analiza din sânul BPN nu a fost polemică. „Nu au fost nelămuriri, sau nemulţumiri, sau solicitări de remaniere. Ministrul, ca şi alţi colegi, au răspuns unor întrebări. Au dat explicaţii, au descris motivele care au dus la decizii ale Guvernului... Tot ce s-a discutat nu a avut caracter polemic“, a spus Antonescu.

Nici măcar opiniile lui Călin Popescu Tăriceanu nu au fost de natură a tulbura spiritul discuţiilor.. „Domnul Tăriceanu nu a exprimat decât preocuparea ca agenda partidului să fie cât mai bine conturată. Toţi suntem de acord cu această discuţie“, a subliniat Antonescu.

El a admis că oricând pot surveni remanieri ale Guvernului, dar că momentan această problemă nu se pune.

„Nu am stabilit niciodată că la sfârşitul lui august vom face o remaniere. Am spus că nu am şi nu cunosc în partid intenţii pentru remaniere. A spus-o şi Victor Ponta în repetate rânduri, şi chiar recent, că nu are în vedere o remaniere în acest moment. Pe parcursul guvernării oricând pot surveni remanieri, dar nu suntem în această situaţie acum“, a afirmat Antonescu.

Dacă de remaniere nu poate fi încă vorba, o schimbare totuşi se va face. Locurile rămase vacante din Parlamentul European vor fi ocupate de alţi liberali. Cele două mandate, al lui Cristian Buşoi – devenit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi al Ramonei Mănescu – numită ministru al Transporturilor, vor fi preluate pentru scurta perioadă rămasă până la alegerile europarlamentare.

Unul dintre înlocuitori a fost deja nominalizat: Eduard Hellvig, secretarul general al partidului. Decizia va fi consfinţită vineri, în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL.

Vineri 30 august
Ora 10 - Şedinţa Delegaţiei Permanente (Hotel Golden Tulip)
Ora 15 - Deschiderea oficială a Şcolii de vară a TNL (Hotel Phoenicia)

Sâmbătă 31 august
Ora 10 - Şedinţa grupurilor parlamentare reunite USL (Pavilionul Expoziţional)
Ora 17 - România pentru Tineri (Sala Sporturilor din Constanţa)

Vă mai recomandăm

Mobilizare liberală la malul mării. Marea reuniune de vară PNL se încheie cu o manifestare USL de amploare

FOTO Constănţeanca Ramona Mănescu, de la „Cel mai fashion politician român“ în 2011, la mandatul de ministru al Transporturilor în 2013

Crin Antonescu: “Să fie foarte limpede pentru toată lumea. Eu, în partid, nu am niciun infractor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările