Imagini-unicat din război: automobil al trupelor Wehrmacht împotmolit pe plaja din Mamaia şi salvat de carul cu boi

Imagini-unicat din război: automobil al trupelor Wehrmacht împotmolit pe plaja din Mamaia şi salvat de carul cu boi

Un localnic ajută un ofiţer neamţ să-şi scoat maşina de pe plajă Colecţie Pascale Roibu

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trupele germane au fost cantonate în staţiunea Mamaia, la Vila Jeannetta, iar sediul Flotilei de hidroavioane germane era la Casa Vapor din centru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarii germani care au fost pe aceste meleaguri în timpul cei de-a doua conflagraţii mondiale au plecat acasă cu amintiri de neuitat şi cu multe fotografii. Urmaşii lor le-au pus la vânzare pe Internet, iar pasionaţii de istorie le-au cumpărat. Aşa se face că multe imagini de colecţie au fost cumpărate de Pascale Roibu, un scafandru profesionist din Constanţa, care le postează apoi pe pagina de Facebook Constanta Old Memories.
 
Într-una dintre imagini se observă cum un localnic ajută un neamţ să-şi scoată maşina împotmolită în nisip. Fotografia a fost realizată în anul 1942, în perioada în care noi eram aliaţi cu Germania. După 23 August 1944, trupele germane, care ne-au devenit inamice, au părăsit Constanţa fără lupte.
 
 
 
Militari nemţi la Mamaia Colecţie Pascale Roibu
 
 
Vila Jeannetta Colecţie Pascale Roibu
 
 
Vizita unui general la vila unde erau cantonate trupele Colecţie Pascale Roibu 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: