Iaht ucrainean, în derivă pe Marea Neagră. Cum l-au depistat operatorii Radionav

Iaht ucrainean, în derivă pe Marea Neagră. Cum l-au depistat operatorii Radionav

FOTO: Arhivă

Iahtul plutea în derivă pe Marea Neagră din cauza unor probleme la cârmă. La bordul ambarcaţiunii se află patru persoane.

Sâmbătă, 17 august, în jurul orei 13.00, operatorii Radionav Constanţa au depistat pe o frecvenţă radio mai multe mesaje transmise în limba rusă de persoane panicate.

Deşi cei de pe iaht nu au transmis un apel SOS, operatorii Radionav au lansat un mesaj către ambarcaţiunile din zonă.

„La apelul nostru a răspuns cargoul "CORAL" care ne-a transmis poziţia iahtului "VIRA" (pavilion Ucraina) 44 01,26 Nord 028 48,00 Est şi ne-a informat că iahtul nu poate guverna având probleme la cârmă”, spune Marian Vlacicu, liderul de sindicat Radionav.

Deoarece echipajul de pe iahtul "VIRA" nu cunoaşte limba engleză, comandatul cargoului CORAL a fost cel care a asigurat schimbul de informaţii între partea română şi membrii echipajului.

Toate informaţiile au fost transmise către MRCC Constanţa.

La această oră, nava ARSVOM "SAR ARTEMIS" remorchează iahtul către dana 78 din Portul Constanţa.

La bordul iahtului se află 4 persoane, două femei, un bărbat şi un copil.

Radionav Constanţa este compania de stat care transmite către nave situaţiile meteo, avizele către navigatori, iar aceste avize conţin inclusiv informaţii despre exerciţii militare care se execută pe mare, date despre obiecte plutitoare periculoase navigaţiei, avertizări de furtună, mutarea de pe o poziţie pe alta a platformelor. 

Pe aceeaşi temă:

Cum îşi bate joc Guvernul de angajaţii unei companii din subordine. „Ultimul salariu l-am luat în ianuarie, dar oamenii merg încă la serviciu“

Salarii neplătite de două luni la o companie de stat. Angajaţii, victime ale schimbărilor dese de miniştri

Ambarcaţiune de agrement, adusă la mal de Poliţia de Frontieră. Barca plutea în derivă

VIDEO Un bărbat care se afla într-o barcă ce plutea în derivă pe mare, salvat de pompieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: