Fregata Regele Ferdinand a plecat în căutarea submarinelor

Fregata Regele Ferdinand a plecat în căutarea submarinelor

Exerciţiu militar FOTO navy.ro

Fregata Regele Ferdinand participă, în perioada 27 septembrie - 4 octombrie, la exerciţiul multinaţional de luptă antisubmarin „Mavi Balina”, organizat de Turcia, în apele internaţionale ale Mării Mediterane de Est.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fregata „Regele Ferdinand” participă la exerciţiu alături de patru fregate, două corvete, un tanc de combustibil, cinci submarine, avioane şi elicoptere din Turcia. De asemenea, este implicată gruparea SNMG-2 prin fregatele „De Ruyter” din Olanda şi „Cristobal Colon” din Spania, dar şi fregata „Saif” din Pakistan, în timp ce SUA sunt implicate cu un avion de cercetare. Cu statut de observator, participă Algeria, Bahrain, Qatar, Kuweit şi Arabia Saudită.
 
Mavi Balina este un exerciţiu bianual organizat de Turcia, un exerciţiu cu specific antisubmarin, unde sunt aplicate şi antrenate procedurile standard de operare pentru asigurarea securităţii maritime regionale şi combaterea ameninţărilor subacvatice.
 
„Reîntorcerea în Marea Mediterană ne oferă prilejul să demonstrăm nivelul de pregătire atins de echipajul fregatei «Regele Ferdinand» în acest an de instrucţie. Participăm acum la exerciţiul Mavi Balina. Este un exerciţiu complex antisubmarin, cu o participare a statelor NATO şi partenere, precum şi cu participarea grupării SNMG-2.
 
Având în vedere amploarea exerciţiului atât ca arie de desfăşurare, cât şi ca număr de nave, submarine şi aeronave participante, el are o contribuţie importantă pentru menţinerea şi dezvoltarea abilităţilor membrilor echipajului la exerciţii antisubmarin. Exerciţiul ne ajută şi în a ne dezvolta capacităţile de acţiune în mediul internaţional, fapt ce ne va ajuta la operaţia SEA GUARDIAN“, a spus comandorul Ioan Marian, comandantul fregatei „Regele Ferdinandˮ.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: