Festivalul Art & Craft revine. Obiecte de artă, antichităţi, ateliere de meşteşuguri în Piaţa Ovidiu din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Art & Craft Constanţa Revival Sursa Facebook eveniment

La Constanţa începe vineri, 6 august, Festivalul Art & Craft Constanţa Revival, care se va desfăşura în locul tradiţional - Piaţa Ovidiu, latura dreaptă a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie.

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Art & Craft Constanţa Revival, începe vineri, 6 august, ora 10:00, urmând a se desfăşura până la 29 august, în Piaţa Ovidiu (pe aleea din partea dreaptă a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie) din Constanţa.

„Deja cunoscutul Târg de Artă şi Antichităţi Constanţa Revival devine anul acesta un veritabil eveniment socio-cultural, cu o importantă componentă caritabilă. În cadrul acestei noi ediţii, organizatorii ArtAntik Gallery şi MoonDust oferă vizitatorilor posibilitatea de a participa la ateliere gratuite de creaţie şi cursuri introductive gratuite în domeniul colecţionismului şi în cel al educaţiei ecologice, destinate atât copiilor, cât şi adulţilor“, arată Andrei Neagu, iniţiatorul Art & Craft Constanţa Revival.

Astfel, în fiecare zi din perioada 6 - 29 august, două standuri vor găzdui o serie de activităţi:

 - ateliere de pictură pe linguri de lemn şi pictură pe sticlă cu Lili Sumănaru;

 - atelier de ceramică şi modelaj pentru copii cu Radu Fulga (Palatul Copiilor);

 - atelier de cusături dobrogene, atelier de croit camaşa dobrogeană şi atelier „Povestea Iei” cu Asociaţia „Cusături Dobrogene”;

 - ateliere de mărgelit şi cadouri pentru mama cu Irina Iordănescu;

 - Treasure Hunt (vânătoare de comori) pentru copii în zona peninsulară

 - Tur „Constanţa Veche” pentru adulţi şi copiii cu Diana Slav;

 - „Natura în oraş - Aricii”, „Natura în oraş - Liliecii”, „Natura în oraş -Piţigoii”, susţinute de Societatea de explorări oceanografice şi protecţie a mediului marin „Oceanic Club”, care îşi propun să familiarizeze copii şi tinerii în primul rând cu prezenţa şi importanţa speciilor de animale sălbatice în oraş; 

 - atelier de pielărie antică şi prezentare echipamente militare de epocă romană şi dacică susţinute de Asociaţia Culturală Tomis;

 - ateliere de confecţionat flori gigant din hârtie şi pictură pe textile cu Dorina Ivanciuc;

 - atelier de împletit codiţe decorative în păr şi atelier de confecţionat Dreamcatcher cu Sonia-Theodora Peltea;

 - atelier educativ „Istoria, simbolistica şi datarea bijuteriilor de epocă”;

 - atelier „La ce se folosea?” constând în prezentarea unor obiecte inedite şi ustensile de pe vremea străbunicilor;

 - Curiozităţi şi inovaţie de epocă - prezentare Andrei Neagu (ArtAntik Gallery); „Poveşti la ceas de seară” - poveşti vechi româneşti, audiţie la pick-up.

De asemenea, vor fi organizate trei expoziţii succesive, ce vor fi găzduite începând cu data de 11 august, în Sala Ovidiu de la parterul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa: 

 - Expoziţia „Constanţa acum 100 de ani”, constând în obiecte vechi, repere ale istoriei Constanţei, cărţi poştale vechi interbelice, din colecţiile private ale colecţionarilor constănţeni Andrei Neagu şi Iulian Ginghină; 

 - Expoziţia de fotografii „România văzută prin ochii unui american” a fotografului şi regizorului Dave Haas; 

 - Expoziţia de artă contemporană, pictură şi sculptură a unor artişti constănţeni şi artişti consacraţi din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici – filiala Constanţa.

La târg vor participa expozanţi din domeniul art & craft, alături de colecţionari şi vânzători de antichităţi, obiecte de colecţie, bijuterii de epocă, bijuterii vintage şi bijuterii de autor, cartofilie, numismatică, medalistică, viniluri, antichităţi ţărăneşti şi obiecte rustice, obiecte vechi decorative, porţelanuri de secol XIX-XX, suveniruri, dar şi artişti handmade constănţeni. 

În prima zi, vineri, 6 august, începând cu ora 17:00, „Dacii şi Romanii” din Asociaţia Culturală Tomis îşi vor prezenta uniformele şi armele. La aceeaşi oră, „Copilării urbane”, reprezentată de Lili Sumănaru, va îndruma copiii în cadrul unor ateliere gratuite de pictură pe linguri de lemn, seara încheindu-se cu „Poveşti la ceas de seară”, audiţie de poveşti radiofonice redate la pick-up.

Voluntarii Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” vor fi prezenţi la festival cu un stand în care vor oferi limonadă în schimbul unei donaţii recomandate de 10 lei. Sumele astfel colectate vor fi folosite pentru continuarea proiectului care le asigură copiilor bolnavi de cancer din Dobrogea, tratamente la domiciliu.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, care a oferit cu titlu gratuit posibilitatea amplasării celor două corturi pentru atelierele destinate copiilor şi adulţilor. 

De asemenea, evenimentul a primit sprijinul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, care a oferit posibilitatea organizării expoziţiilor de artă în Sala „Ovidiu” a instituţiei de cultură. 

„Pentru buna desfăşurare a manifestării culturale, organizatorii au primit ajutorul mai multor sponsori generoşi“, precizează Andrei Neagu. 

Festivalul va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 22.00. 

Pe aceeaşi temă: 

Serile de vară ale Teatrului de Stat Constanţa. Spectacolele din stagiunea de august, prezentate inclusiv la Soveja 

Muzeu de Ştiinţe, deschis la Constanţa. Este proiectul privat de la Braşov care atrage vizitatori de toate vârstele VIDEO


 

                                                               

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite