Debut îngrijorător de sezon estival: şase oameni înecaţi. „Fiţi responsabili pentru vieţile voastre!”

Debut îngrijorător de sezon estival: şase oameni înecaţi. „Fiţi responsabili pentru vieţile voastre!”

De la începutul lunii mai şi până acum şase persoane s-au înecat pe litoralul românesc. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a transmis un mesaj de atenţionare pentru cei care fac baie în mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul mare de victime înregistrate într-o lună şi jumătate i-a determinat pe cei de la ISU Dobrogea să transmită un mesaj către toţi cei care vin pe plajă să se bucure de soare şi valurile mării.

„Fiţi responsabili pentru vieţile voastre!

De la începutul lunii Mai până în prezent 6 persoane (din care 2 minori de 7 respectiv 14 ani) şi-au pierdut viaţa în apele Mării Negre şi 2 persoane în lacuri de pe raza judeţului Constanţa!

Respectaţi indicaţiile salvamarilor, a administratorilor de plajă şi nu în ultimul rând respectaţi semnificaţia steagurilor arborate pe plajă!

O secundă contează pentru a vă salva viaţa!”

Miercuri, 13 iunie, valurile mării au scos la mal cadavrele a două persoane, un copil de 14 ani şi un militar, dispărute încă de duminică după-amiază pe plaja din Corbu.

Autorităţile amintesc semnificaţia steagurilor arborate pe plajă:

- steagul roşu cu galben - plajă supravegheată de salvamar
- steagul galben - scăldatul recomandat doar celor experimentaţi
- steagul roşu - interzis scăldatul.

„Prima lecţie pe care le-o dau salvamarilor, dar este valabilă şi pentru ceilalţi, este: fără eroisme! Eu nu cred că pot să-mi măsor puterile cu natura, indiferent cât de bine pregătit eşti. Atunci când este o mare foarte agitată trebuie să stai pe nisip şi să priveşti”, spune Gabriel Culea, şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Doi oameni s-au înecat pe o plajă fără salvamari. Ce spun autorităţile despre zona Vadu-Corbu

UPDATE Salvamarii şi turistul care le cere daune de 40.000 de euro s-au întâlnit în faţa judecătorilor. Instanţa a rămas în pronunţare


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: