De ce aleg românii litoralul autohton al Mării Negre în septembrie

De ce aleg românii litoralul autohton al Mării Negre în septembrie

Sursa arhivă

Restricţiile din destinaţii de vacanţă precum Grecia şi Turcia impulsionează rezervările pe litoralul românesc în luna septembrie - anunţă investitorii din turism.

O analiză făcută de Litoralulromanesc.ro arată două motive pentru care mulţi români se orientează către litoralul românesc: actualizarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi includerea pe lista roşie a unor destinaţii populare de vacanţă pentru români precum Grecia, Franţa, Spania, respectiv trecerea Turciei pe lista galbenă.

Studiul relevă că numărul rezervărilor de sejururi pentru luna septembrie s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând, în acest moment, la un grad de ocupare de peste 50% a locurilor din hoteluri şi pensiuni.

După data de 15 august, tarifele pe litoral încep să scadă, iar la 5 septembrie începe oficial programul social Litoralul pentru Toţi, ediţia de toamnă, cu reduceri de până la 70% în comparaţie cu tarifele din luna august.

„Este un scenariu care se repetă în fiecare toamnă: vremea bună - pentru că sezonul cald tinde să se extindă până spre începutul lunii octombrie - şi preţurile mai mici îi determină pe mulţi români să meargă la mare în prima lună a toamnei. 

Anul acesta, au încă un motiv să opteze pentru litoralul românesc: restricţiile apărute în destinaţii clasice de vacanţă – Grecia, Turcia, Spania, Franţa - şi regulile mai drastice de care trebuie să ţină cont turiştii la revenirea din aceste ţări îi determină pe mulţi să-şi regândească planurile de călătorie“, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În septembrie, o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 73 de lei la un hotel de 2 stele din staţiunea Saturn. În Eforie Nord, la un hotel de 3 stele, camera costă 85 de lei pe noapte, sejur de minimum 4 nopţi. În staţiunea Venus, la o unitate de 3 stele, o noapte de cazare în cameră dublă cu mic dejun este 143 de lei. În nordul litoralului, la Mamaia, o noapte de cazare pentru două persoane la un hotel de 3 stele fără mic dejun ajunge la puţin peste 100 de lei.

„Sunt, în principal, două mari categorii de turişti care accesează pachetele din programul Litoralul pentru Toţi: pe de o parte, cei cu bugete mai mici, care nu au reuşit să meargă la mare în plin sezon şi vor să profite de tarifele bune din această perioadă. Pe de altă parte, avem foarte mulţi turişti care vor să se bucure de o a doua vacanţă la Marea Neagră, la final de sezon, şi rezervă sejururi de 4-5 zile“, precizează Nedea.

Turiştii care ajung în Mamaia în primul weekend din septembrie pot participa ca susţinători sau concurenţi la un eveniment inedit: ultra-maratonul caritabil Autism24H. Competiţia, care are scopul de a strânge fonduri pentru derularea unor proiecte dedicate copiilor cu nevoi speciale, va avea loc în perioada 4-5 septembrie, pe plaja din Mamaia, şi se va bucura de sprijinul unor personalităţi din domeniul sportului precum: Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diţă, Alina Dumitru şi Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului. Litoralulromanesc.ro este co-organizator şi partener principal al ultra-maratonului Autism24H.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, se prezintă ca fiind cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele. În cei 16 ani de activitate, turoperatorul a organizat vacanţe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turişti care au rezervat peste 4 milioane de nopţi de cazare. În sezonul 2021, compania a înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor în raport cu 2019, cel mai bun an din istoria turismului autohton. 

Pe aceeaşi temă: 

Un salvamar din Jupiter, aplaudat de oameni după ce a salvat doi copii duşi în larg de curent VIDEO 

Turişti „cazaţi” în maşină sau pe jos, în Mamaia. „Decât să dea 400 pe lei la hotel, mai bine plăteşte parcarea” VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările