Cât îi costă pe românii blocaţi în Italia un loc în avioanele TAROM spre Constanţa. Cursele speciale, destinate strict conaţionalilor în situaţii disperate

Cât îi costă pe românii blocaţi în Italia un loc în avioanele TAROM spre Constanţa. Cursele speciale, destinate strict conaţionalilor în situaţii disperate

Arhiva Adevărul

Autorităţile din România fac eforturi pentru a organiza curse speciale cu care românii blocaţi în Italia să se întoarcă acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania aeriană TAROM organizează în ultimele zile, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, zboruri dinspre Italia spre România. Cursele aeriene speciale sunt disponibile doar românilor care pot proba că nu au unde munci sau locui pe teritoriul Italiei.  

Astfel, pe 25 martie va decola la ora 16.00 (ora locală) de pe aeroportul Fiumicino un avion cu destinaţia Constanţa. Va ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” la ora locală 19.10.

"La sosirea în Constanţa, toţi pasagerii vor fi introduşi în carantină timp de 14 zile la hoteluri din zona litoralului.

Românii din Italia care doresc să vină cu această cursă acasă trebuie să apeleze la numărul de telefon 0039-0685305045 în vederea achiziţionării online a unui bilet. Plata se va face electronic, de aceea operatorul aerian le cere clienţilor să se asigure că au suficienţi bani în cont. 

Pasagerii sunt sfătuiţi să se prezinte pe aeroport cu 4 ore înainte de ora fizată pentru decolare, să poarte permanent mască şi mănuşi şi să aibă asupra lor un act de identitate românesc valabil la data plecării", se arată într-un comunicat trimis de oficialii companiei Tarom unui cetăţean care a cerut detalii. 

Potrivit românilor care au apelat la aceste curse, TAROM tarifează cu aproximativ 300 de euro un bilet pe distanţa Italia - România. 

În ultimele zile, pe Aeroportul din Constanţa au aterizat trei aeronave care au adus români blocaţi în Italia. Ultima cursă, cu aproximativ 130 de pasageri, a ajuns la Constanţa în seara zilei de luni, 23 martie. Oamenii au fost introduşi în carantină la Techirghiol.

De asemenea, Prefectura Constanţa a anunţat că o altă aeronavă cu români din Italia este aşteptată în după-amiza zilei de marţi, 24 martie.

Pe aceeaşi temă:

Primarii de pe litoral, despre românii aduşi din Italia în carantină la malul mării: „Pe noi nu ne întreabă nimeni?”

Al treilea avion cu români din Italia va ateriza la Constanţa. Toţi vor fi duşi în carantină la Techirghiol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările