UPDATE Au băut apă plată şi au ajuns la spital. Cât de inutile sunt autorităţile în astfel de cazuri. Ce spune producătorul

UPDATE Au băut apă plată şi au ajuns la spital. Cât de inutile sunt autorităţile în astfel de cazuri. Ce spune producătorul

Foto Shutterstock

Doi tineri au băut apă plată şi imediat au fost luaţi cu salvarea. Au apelat apoi la Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică sau ANSVSA pentru a putea testa apa băută, dar totul a fost în zadar.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE Alexandra a revenit cu mai mute detalii referitoare la ce s-a întâmplat între timp. 

"Pentru ca s-a creat asa un mare interes pentru incidentul nostru cu apa, si pentru ca nu vreau ca el sa fie speculat de fel de fel de oameni, in cautare de senzational, revin cu ce s-a mai intamplat intre timp. Sper ca povestea sa se termine cat mai repede, pentru ca nu face bine nimanui, nici noua (zeci de telefoane si mesaje de la diversi) si nici lor.

Producatorul apei ne-a asigurat  ca va face analize si ne va tine la curent cu rezultatele, in cel mai scurt timp.
 
Ne-au transmis deja rezultatele contraprobelor  pastrate in fabrica sunt in regula, deci, asa cum am mai zis, este clar ca nu sunt probleme cu lotul respectiv, si nu exista motive de ingrijorare pentru cei care au mai cumparat din acelasi lot.

Din experientele avute pana acum si la cum sunt tratate problemele clientilor, nu ma asteptam sa fie asa de deschisi si sa se miste repede. M-au asigurat ca s-au facut verificari si intern si totul este ok. Va dati seama ca a fost o situatie delicata si pentru ei.

La momentul de fata nu am putut stabili cu certitudine legatura dintre apa consumata si simptomele noastre medicale.

Noi am fost foarte ingrijorati de lipsa de reactie a autoritatilor si plimbatul de la o institutie la alta, intr-un moment critic pentru noi. Acum stim ca macar cuiva ii pasa si ne bucuram ca sunt asa deschisi."

UPDATE: DSP Constanţa confirmă faptul că există o sesizare cu privire la aceste aspecte. „O echipă din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a recoltat probe pentru examen chimic şi bacteriologic”, transmite DSP. 
 
Alexandra, o tânără din Constanţa povesteşte ceea ce a trăit în urmă cu două seri când, spune ea, împreună cu soţul au ajuns de urgenţă la spital din cauza apei plate.
 
„Ăştia suntem noi aseară, la spital. Şi da, amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!! Am adormit frumos copilul, am mâncat şi noi ca oamenii cina la 11, apoi am băut apă…logic. Adi, cum e drăguţ, mi-a dat mie să beau prima, am băut doua guri pentru că nu a intrat mai mult, după care a băut şi el o gură din sticla asta nouă, pentru că mai băuse înainte din alta care mai avea puţin. Instant mi-au amorţit buzele si limba si chiar am zis “ce naiba e picantă apa asta!?!”. După ce a băut si el a zis acelaşi lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorţit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat şi o stare de panică…amândoi!!!
 
Şi ca să fie treaba treabă, copilul era in dormitor cu febră (racit) iar noi ne simţeam din ce in ce mai rău. Am decis să sunăm la salvare, care a venit foarte repede, am sunat o prietenă care este vecina cu noi si am rugat-o sa stea cu copilul si am plecat cu ambulanta la spital. Acolo ne-au făcut nişte analize care au ieşit ok si ne-au spus ca am avut noroc ca am băut o cantitate foarte mică si ca s-ar putea ca apa să aibă urme de detergent. 
 
Efectul a ţinut cam 2 ore si norocul nostru a fost că am băut foarte puţin. 
 
Ceea ce vreau sa spun este că se putea ca din sticla asta de apă să bea si copilul, care are 1 an si 9 luni…si nu vreau sa îmi imaginez ce efect avea la el dacă la noi a fost în halul ăsta.” 
 
Alexandra susţine că apa plată, îmbuteliată în PET de 2 litri a fost cumpărată de la un market sutuat pe strada Badea Cârţan din Constanţa.
 
 

 

Autorităţi inutile
 
Alexandra a revenit cu noi informaţii referitoare la demersul lor de a analiza într-un laborator apa plată consumată.
 
„A sunat Adi la ANPC (Protecţia Consumatorului n.red.) şi i-au spus să meargă la DSP (Direcţia de Sănătate Publică n.red.). Ajuns acolo l-au trimis la ANPC, logic, pentru că ei nu pot testa apa dintr-o sticlă desfăcută!!! WTF!?!? Păi după ce am băut din ea era sa mor, nu după ce m-am uitat la ea sigilată!
 
Tot aici i-au mai spus să facă o sesizare scrisă pentru a se analiza apa din magazin şi că ei nu se ocupa cu astfel de situaţii şi să se ducă la DSVSA (Direcţia Sanitar Veterinară n.red.). 
 
La DSVSA au spus ca ei testează doar apa care este folosită in procesarea cărnii, dar totuşi sa facă şi aici o sesizare. 
 
A făcut sesizări in ambele locuri si i-au spus că apa pe care am băut-o o putem testa doar la un laborator privat. 
 
Deci, după 3 ore de plimbări concluzia este ca nu se poate…e frustrant!”
 
 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările