VIDEO Infrastructura catastrofală din România, investigată de Euronews. „E pe primul loc în UE la numărul de morţi“

VIDEO Infrastructura catastrofală din România, investigată de Euronews. „E pe primul loc în UE la numărul de morţi“

Drumurile proaste fac ca România să fie ţara cu cele mai multe accidente fatale.FOTO: Arhivă Adevărul

România continuă să ocupe primul loc într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele provocate de accidente rutiere, arată datele Comisiei Europene. Pornind de la această informaţie, Euronews a încercat să afle cauzele care conduc la această situaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

România are cea mai mare rată a mortalităţii rutiere din UE, cu 96 de decese la un milion de locuitori,aproape dublu faţă de media europeană de 49 de morţi la un milion de locuitori. De altfel, România este ţara cu cea mai slabă infrastructură dintre ţările Uniunii Europene, iar provinciile istorice Muntenia, Moldova şi Transilvania nici măcar nu sunt conectate, se spune în reportajul realizat de Euronews.
 
Realizatorii materialului au remarcat una dintre metehnele României post 1989: „toate proiectele importante de infrastructură sunt blocate de studii de fezabilitate, iar în acest timp România are cea mai mare rată fatală de accidente auto din toată Europa”.
 
Alexandru Ştefan, fondatorul unei asociaţii româneşti, a punctat. „Dacă România se situează pe primul loc printre ţările UE cu cea mai mare rată de accidente fatale, e din cauza faptului că avem infrastructură slabă şi suntem în ultima poziţie cu cel mai mic număr de autostrăzi", a declarat Ştefan pentru sursa citată. 
 

 

În 30 de ani, autorităţile române au construit doar 700 de kilometri de autostradă, susţin cei de la Euronews, care îl citează pe premierul Ludovic Orban. Acesta susţine că dezvoltarea infrastructurii se află printre priorităţile Guvernului României, iar construcţia autostrăzilor reprezintă unul dintre cele mai importante obiective în mandatul său. 
 
În reportajul difuzat de postul de televiziune se aminteşte şi că omul de afaceri Ştefan Mandachi a  realizat şi a inaugurat un metru de autostradă, încercând să atragă în acest fel atenţia autorităţilor. Totodată, se precizează că parlamentarii au votat, anul trecut, o lege specială pentru construcţia autostrăzii care ar trebui să conecteze România şi să lege Transilvania de Moldova, însă aşa cum era de aşteptat nu s-a făcut absolut nimic în acest sens. 
 
Reportajul se încheie cu un avertisment:  dacă România nu va realiza măcar 800 de kilometri de autostradă în următorii 5 ani, problemele nu numai că vor persista, dar drumurile existente, de o slabă calitate, nu vor mai face faţă traficului tot mai intens. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: