Trei români închişi în Anglia după ce au furat şi păcălit bătrâni. Judecătorul britanic: „Sunteţi o ruşine“

Trei
români închişi în Anglia după ce au furat şi păcălit bătrâni.
Judecătorul britanic: „Sunteţi o ruşine“

Imagine cu cei trei hoţi români arestaţi şi trimişi la închisoare în Anglia  FOTO: printscreen essexlive.news

Un grup de hoţi români, din care face parte un criminal condamnat, a fost închis după ce au păcălit şi furat bătrâni din zonele Essex şi Hertfordshire, Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul închis de britanici era alcătuit din Marius Mereson (40 de ani), ce a avut o condamnare la 8 ani de închisoare pentru crimă, Răzvan Dorosin (33 de ani) şi Carmen Feraru (47 de ani). Cei trei au primit 90 de zile de închisoare în Anglia după ce au pledat vinovat că au conspirat cu alţii ca să fure bani şi carduri bancare de la vârstnici.

Judecătorul de la St Albans Crown Court, Nigel Lithman, le-ar fi zis, scrie essexlive.news:

„Sunteţi o ruşine. Nu aveţi pic de respect pentru durerea pe care aţi pricinuit-o celor în vârstă şi vulnerabili. (...) V-aţi comportat într-un mod laş şi josnic“.

La tribunal, procurorul a precizat Curţii cum hoţii au furat circa 20.000 de lire sterline de la 16 oameni din Essex şi Hertfordshire. Cei trei au furat inclusiv carduri bancare şi bunuri personale cu o semnificaţie emoţională pentru victime. 

Procuroarea Sarah Gaunt a afirmat că banda de hoţi le spunea victimelor că le-au căzut bani, se ofereau să-i ajute şi astfel îi furau. Aceasta a prezentat mai multe cazuri ce îi implică pe cei trei români: un bătrân de 90 de ani a fost îmbrăţişat de o femeie ca mod de a distrage atenţia în timpul furtului, o femeie de 63 de ani din Waltham Cross de la care au furat 600 de lire sterline a mărturisit că îi este prea teamă să mai iasă din casă şi să meargă în centrul oraşului.

Dorosin mai avea o condomnare pentru furt din magazine, iar Feraru pentru furt de la o persoană şi tentativă de furt. Avocatul celui de-al treilea, Marius Mereson, Graham Logan, a precizat că clientul său nu ar fi ştiut la început ce se întâmplă. Mereson a mai declarat că ar fi fost agresat în închisoarea din Bedford şi că vrea să se întoarcă acasă, în România, cât de repede s-ar putea. Şi Carmen Feraru a declarat că ar vrea să se întoarcă în ţara natală.

Judecătorul britanic a decis: Mereson va petrece 32 de luni în închisoare, Dorosin - 27 de luni, iar Carmen Feraru - 27 de luni.  

Doi români sunt judecaţi în Marea Britanie, după ce şi-au exploatat şi batjocorit un conaţional. Prima decizie a Tribunalului Bristol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: