Patru universităţi din Cluj, într-un top al instituţiilor de învăţământ superior cu cele mai multe publicaţii ştiinţifice din lume

Patru universităţi din Cluj, într-un top al instituţiilor de învăţământ superior cu cele mai multe
publicaţii ştiinţifice din lume

UBB Cluj.-Napoca  FOTO: Adevărul

Patru universităţi din Cluj-Napoca, UBB, UTCN, UMF şi USAMV, sunt în topul instituţiilor de învăţământ superior realizat de cea mai mare bază de date pentru evidenţierea publicaţiilor ştinţifice din lume, Clasamentul SIR Global 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul SCImago, în parteneriat cu SCOPUS, cea mai mare bază de date pentru evidenţierea publicaţiilor ştiinţifice din lume, a publicat Raportul SIR Global 2013 care este o clasificare a universităţilor şi institutelor de cercetare din întreaga lume în funcţie de cantitatea şi calitatea producţiei ştiinţifice publicate.

SIR Global ia în considerare acele universităţi şi instituţii de cercetare, cu cel puţin 100 de documente ştiinţifice de tip: articole, prezentări la conferinţe ştiinţifice, etc., publicate în ultimul an al unei perioade de cinci ani analizată şi care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS.

Din România, în Clasamentul SIR Global 2013 sunt nominalizate 22 de universităţi şi institute de cercetare.

Pe locul al III-lea în acest top cu 22 de universităţi româneşti se află UBB Cluj-Napoca (după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română).

Pe locul al VIII-lea - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar pe locul al XIII-lea - Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", iar pe locul al XXII-lea – USAMV, singura universitate de profil agricol şi de medicină veterinară din ţară prezentă în acest clasament.

Clasamentul SIR Global 2013 pentru România poate fi accesat AICI.

Mai puteţi citi:

ADMITERE FACULTATE 2013/UBB Cluj, cea mai mare universitate din ţară, are cele mai multe locuri la admitere: circa 15.000 de locuri doar la licenţă VIDEO

FOTO VIDEO Mario Vargas Llosa: „Fără poveşti, vieţile noastre ar fi foarte sărace şi mediocre“. La spectacol i s-a făcut o surpriză: a jucat în propria-i piesă

Mesajul rectorului UBB către studenţi: „Sunteţi în cea mai veche şi mai mare universitate, în cel mai intelectual şi cel mai studenţesc oraş din ţară”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: