Profesori de la UBB lucrează la un ghid pentru combaterea discriminării

Profesori de la UBB lucrează la un ghid pentru combaterea discriminării

Sediul central al UBB  FOTO UBB

Un grup de profesori de la mai multe specializări din cadrul UBB lucrează la un ghid pentru combaterea discriminării. Se speră ca acesta să fie finalizat în anul în curs şi să fie trecut prin Senatul universităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Universitatea Babeş-Bolyai asigură şi promovează respectarea deplină a egalităţii de şanse educaţionale şi de admitere/angajare pentru minorităţi şi persoanele cu dizabilităţi prin programul său de acţiuni pozitive menite să asigure şanse de acces egale în toate etapele proceselor educaţionale şi de ocupare a forţei de muncă. Acţiunea pozitivă se referă la programele care promovează oportunităţi egale şi angajamentul de a aplica un efort de bună credinţă pentru eliminarea efectelor prezente ale unor discriminări trecute sau pentru prevenirea discriminării”, subliniază iniţiatorii documentului într-un comunicat de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, afirmă că ghidul este elaborat de o echipă de profesori de la mai multe specializări ale UBB, inclusiv Sociologie şi Psihologie.

Se speră că documentul va fi finalizat până la sfârşitul anului şi va fi supus aprobării Senatului UBB.

Mai puteţi citi:

Concurenţă record la cea mai mare universitate din ţară. Facultatea la care concurează 26 de candidaţi pe un loc


 

citeste totul despre: