Motivul pentru care la un spital din Cluj au fost aruncate 200 de doze de vaccin anti-COVID. „Pacienţii programaţi la noi au fost redirecţionaţi la alte centre”

Motivul pentru care la un spital din Cluj au fost aruncate 200 de doze de vaccin anti-COVID. „Pacienţii programaţi la noi au fost redirecţionaţi la alte centre”

200 de doze de vaccin anti-COVID au fost aruncate la un spital din Cluj. FOTO Pixabay.

Un număr de 200 de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse la un spital din Cluj, în urmă cu câteva zile. În tot acest timp, sute de clujeni sunt trimişi să se vaccineze în alte judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania de vaccinare înaintează anevoios la Cluj, unde numărul dozelor este insuficient, la fel ca în majoritatea marilor oraşe ale ţării. În timp ce oamenii nu se pot programa la vaccinare din cauza numărului redus de vaccinuri şi din cauza disfuncţionalităţilor platformei, în multe unele cazuri nici puţinele doze existente nu ajung să le mai fie administrate oamenilor.

Un astfel de caz s-a înregistrat la Institutul de Gastro-enterologie din Cluj, unde s-ar fi stricat un frigider în care erau depozitate vaccinurile.

„În urmă cu 10 zile, dimineaţă, în centrul de vaccinare, personalul a constatat că în frigider nu era temperatura corectă. Practic, un frigider care nu era nci măcar vechi a cedat peste noapte... 200 de doze de vaccin au fost compromise. Pacienţii programaţi au fost redirecţionaţi la alt centru şi ulterior am fost aprovizionaţi cu alte doze”, a declarat pentru Digi24 directorul institutului, Mihai Mleşniţe. 
 
Până în prezent, la Cluj, în prima fază a campaniei de vaccinări au fost vaccinate 18.393 de persoane, reprezentând personal medical. Ulterior, după ceva mai mult de o săptămână de când a demarat faza a doua, la Cluj s-au imunizat 26.839 de persoane din peste 130.000. Ritmul este mult încetinit din cauză că România, la fel ca şi alte state europene, primeşte mult mai puţine doze de vaccinuri decât prevedeau contractele cu cele două companii, Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările