Metoda prin care nouă români furau parfumuri şi haine din magazine de lux din Spania

Metoda prin care nouă români furau parfumuri şi haine din magazine de lux din Spania

Românii au acţionat în centrul comercial Torrecárdenas din Almeria. FOTO: almeria.es

Nouă români au fost arestaţi într-un centrul comercial din Almeria pentru mai multe furturi de articole de îmbrăcăminte şi parfumerie. Aceştia au reuşit să fure marfă de 1.500 de euro fără să fie detectaţi de alarmele din magazine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Almería au arestat nouă români acuzaţi de furt. Faptele au fost comise în centrul comercial Torrecárdenas, unde aceştia furat articole de îmbrăcăminte şi parfumerie în valoare de aproximativ 1.500 de euro, potrivit ideal.es.

Agenţii au fost informaţi de agenţii de securitate ai Centrului Comercial Torrecárdenas de prezenţa unui grup de oameni care fură din diferite magazine de câteva zile. La o primă intervenţie, un dispozitiv de supraveghere a fost activat de Poliţie şi cu colaborarea agenţilor de securitate, au reuşind să identifice două vehicule şi cinci persoane care făceau parte din bandă. 

După părăsirea mall-ului, cele două maşini au fost oprite şi percheziţionate. În autovehicole au fost găsite două genţi cu interiorul căptuşit cu bandă izolatoare, pentru a anihila alarmele, câteva foarfece mici, un magnet şi două cârlige pentru a elimina alarmele, mai multe alarme pentru îmbrăcăminte şi parfumerie. De asemenea, poliţiştii au descoperit o listă a diferitelor parfumerii din Almeria, însoţite de adresele acestora.
 
Genţile erau căptuşite cu bandă izolatoare pentru a evita alarmele. FOTO: Poliţia Almeria

Cum acţionau infractorii

 
După câteva ore au fost din nou informaţi că alte patru persoane comiteau furturi în acelaşi mod şi în acelaşi loc cu cele cinci reţinute anterior, astfel încât dispozitivul de supraveghere a fost activat din nou, procedându-se la arestarea autorilor. 
 
Arestaţii fac parte dintr-o reţea de hoţi care săvârşeşte furturi în diferite localităţi din Spania. Ţinta lor sunt magazinele de îmbrăcăminte, dar mai ales parfumeriile. Hoţii se deplasează cu vehiculele în oraşul în care urmează să comită infracţiunea, rămânând acolo câteva zile. 

O persoană rămâne în maşină, iar restul comit furturi, ducând periodic obiectele la maşină pentru a evita ca, dacă sunt prinse, să găsească obiectele furate deasupra lor.

 
Vă mai recomandăm:  
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările