Lupii tineri au preluat controlul în Baroul Cluj

Conflictul dintre taberele din cadrul comunităţii avocaţilor clujeni se apropie de final. După o întrunire furtunoasă, noul consiliu de conducere a preluat controlul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată de la alegerile generale din data de 10 aprilie s-au întrunit reprezentanţii consiliilor de conducere ale vechiului şi noului Barou.
Avocatul Mircea Pop, cel care a obţinut un scor identic cu fostul decan Gidro Stanca ne-a declarat că cei prezenţi au convenit ca noul organ de conducere al baroului să înceapă săptămâna viitoare activitatea. „Am fost cu toţii de acord ca cei care au fost aleşi să-şi intre complet în atribuţii”, ne-a spus Pop. La întrunire, propunerea acestuia va fi ca alegerile pentru funcţia rămasă vacantă de decan să se organizeze cât mai curând.

De partea cealaltă, prezent şi în fostul consiliu şi în cel prezent, avocatul Mirel Ionescu ne-a confirmat că în cursul săptămânii viitoare va fi demarată activitatea noului for ales. Cât despre alegerea noului decan, Mirel Ionescu este de părere că viitorul consiliu va decide modalitatea prin care acesta va fi desemnat. „Pentru alegerea decanului va trebui convocată o nouă adunare generală”, mai spune Ionescu.

La alegerile din data de 10 aprilie au obţinut câte 185 de voturi din partea colegilor, atât fostul decan Ioana Gidro Stanca cât şi avocatul Mircea Pop. Fostul decan ar fi preferat ca alegerile pentru desemnarea noului lider să se amâne până la sfârşitul anului. Cealaltă tabără, considerată a fi reprezentată de avocaţii mai tineri doresc clarificarea situaţiei cât mai repede cu putinţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările