FOTO „Sunt dezgustat de ceea ce am putut vedea“ - mesajul unui medic care a avut fetiţa internată la Pediatrie II Cluj. Perna, „cusută“ cu capse de birou

FOTO „Sunt dezgustat de ceea ce am putut vedea“ - mesajul unui medic care
a avut fetiţa internată la Pediatrie II Cluj. Perna, „cusută“ cu
capse de birou

Pediatrie II este unul dintre cele mai bine cotate spitale de copii din oraş.

Un medic clujean povesteşte experienţa prin care a trecut în perioada în care fiica sa a fost internată timp de cinci zile la Clinica Pediatrie II din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai bine cotate spitale pentru copii din oraş. Mihai Aşchilian ciritcă medicii şi asistentele, dar şi condiţiile din spital.

„Ruşine!!!! În primul rând celor care se numesc medici, asistentelor, managerului întregului sistem universitar!” – este mesajul medicului Mihai Aşchilian pentru conducerea şi pentru cadrele medicale ale Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, după ce a avut fetiţa internată timp de 5 zile în spital. Medicul a descoperit că perna pe care trebuia să doarmă fiica sa era „cusută” cu capse de birou, unele fiind chiar deschise şi putând s-o rănească. Aşchilian critică, de asemenea, faptul că timp de 5 zile n-a ştiut cine este medicul curant, ce tratament i se administrează fiicei sale şi faptul că nu i s-au făcut analize pentru că internarea s-a produs în weekend. 
 
„Mila Domnului este cea care funcţionează în weekend la Pediatrie2 Cluj-Napoca”
 
Mihai Aşchilian, care este medic chirurg de profesie şi a lucrat la mai multe spitale din străinătate, a postat următorul mesaj pe Facebook:
 
„În perioada 10-15 Noiembrie 2017 fiica mea a fost internată în Clinica Pediatrie 2 salon 41.
Dragi prieteni am să vă arăta cum arată faţa de perină din acel salon.

Sunt dezgustat de ceea ce am putut vedea în acele zile.

Timp de 5 zile n-am ştiut cine este medicul curant, ce tratament are fiică-mea, nu s-au luat analize pentru ca vezi Doamne este weekend şi laboratorul nu funcţionează (într-un centru care se da universitar). Mila Domnului este cea care funcţionează în weekend la Pediatrie2 Cluj-Napoca.

Am cunoscut o mulţime de medici suficienţi, aşa cum este de fapt întreg sistemul medical românesc.
Îmi este ruşine de acest post pentru ca în lista mea de prieteni sunt mulţi chirurgi şi medici din alte ţări, însă vorba celor de la Paraziţii „asta-i realitatea şi nimeni n-are cum sa schimbe c...”.

Ruşine!!!! În primul rând celor care se numesc medici, asistentelor, managerului întregului sistem universitar!”
 
„Adevărul” a încercat să ia legătura cu managerul de la Pediatrie 2, Gheorghe Popa, dar acesta nu a transmis niciun răspuns. 
 

Mesaje de susţinere

 
Câteva zeci de clujeni au comentat la postarea de pe Facebook a medicului, exprimându-şi solidaritatea faţă de el. „Felicitări pentru postare pentru că noi oameni de rând nu avem curajul să postam (pentru că ajungem înapoi la ea şi ne tratează şi mai rau). Am fost şi eu internată la Pedi 2 şi copilu cu febra 40 şi vomita şi asistentele nu se oboseau să vină că era ora de cafea când le-am chemat a III-a oară au urlat la mine că nu le las în pace să bea o cafea”, scrie o clujeancă. 
„Aveţi perfecta dreptate, am lucrat acolo şi pot sa spun ca sistemul este dezastru iar dacă cineva vrea să ajute şi sa facă treaba bună nu poate de alţii. Indiferenţă, lipsă de respect, vocabularul vulgar chiar şi între personal... acolo... sunt la ele acasă, totul se tratează cu indiferenţă”, scrie un fost angajat de la Pediatrie 2.
„Nu stiu ce e mai revoltator: starea saloanelor, sau faptul ca un copil bolnav trebuie sa astepte sa isi termine tot personalul medical weekendul? Inteleg ca si doctorul are nevoie de odihna, nu înţeleg însă lipsa unei organizari astfel încât sa fie personal care să deservească bolnavii si cu atât mai mult copiii pentru care cel mai banal virus poate faca mult rau in 2 zile de weekend. Si absurd mi se pare să nu informezi părintele de diagnostic si tratament!”, scrie altcineva.
Aşchilian a precizat că s-a „bucurat” de condiţiile acestea în condiţiile în care „ştiau că sunt medic. Cei de acolo nu sunt oameni. M-am gândit şi eu cum este pentru un copil <<fără spate>>...te omoară cu zile”. 
 
 
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 

 

citeste totul despre: