Fostul vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, Mircea Horia Hossu, rămâne după gratii

Fostul vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, Mircea Horia Hossu, rămâne după gratii

Mircea Horia Hossu/ Foto: Poliţia Română

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins, astăzi, cererea de întrerupere a pedepsei în cazul fostului vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, Mircea Horia Hossu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Curtea de Apel Cluj s-a judecat, azi, recursul înaintat de Mircea Horia Hossu, fostul vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, instanţă care, în 16 august, a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei, ca neîntemeiată. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat că instanţa a respins recursul înaintat de Hossu ca nefondat, sentinţa fiind definitivă, informează Mediafax.

Hossu le-a cerut, marţi, judecătorilor Curţii de Apel Cluj să îi fie întreruptă pedeapsa de zece ani de închisoare din cauza unor probleme de sănătate ale soţiei şi tatălui său, dar şi pentru a-şi ajuta fiul să scape de la faliment firma pe care acesta o administrează. Hossu a susţinut, de asemenea, că are nevoie de îngrijire medicală specială care nu se poate acorda în penitenciar.

Mircea Horia Hossu se află în Penitenciarul Gherla, fiind condamnat pentru luare de mită. Fostul vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, Mircea Horea Hossu, a fost extrădat în România, din Franţa, în 6 februarie 2009, şi a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, iar ulterior transferat la Penitenciarul Gherla. Hossu are de executat o pedeapsă de zece ani de închisoare, fiind condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în 12 noiembrie 2003, pentru luare de mită.citeste totul despre: