Ministrul pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, se dă profesoară în CV. De fapt ea este doctorandă şi a ţinut seminarii, nu cursuri aşa cum susţine

Ministrul pentru Dialog
Social, clujeanca Aurelia Cristea, se dă profesoară în CV. De fapt ea este doctorandă şi a ţinut seminarii, nu cursuri aşa cum susţine

Aurelia Cristea FOTO: Mediafax

Ministrul pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, şi-a trecut în CV, disponibil şi pe siteul ministerului, că a predat un curs de Securitatea asigurărilor sociale, ceea ce nu este tocmai adevărat. Contactat de reporterul Adevărul, purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, ne-a spus că ministrul clujean a susţinut seminarii, nu cursuri, dar şi că este doctorand, nu profesor asociat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu câteva zile, senatorul Valer Marian a adresat, în scris, prim-ministrului Victor Ponta o întrebare prin care semnala că CV-uAureliei Cristea, disponibil pe site-ul PSD Cluj, are neconcordanţe. Aceeaşi eroare a fost constatată de reporterii Adevărul pe siteul Ministerului Muncii. Mai exact, în CV se arată că Aurelia Cristea a fost profesor asociat şi a predat un curs de Securitatea Asigurărilor Sociale la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Contactat de reporterul „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, spune că Aurelia Cristea este doctorand la UBB şi că ea a ţinut doar seminarii. „Doamna Aurelia Cristea figurează ca doctorand al UBB. Ea a ţinut doar seminarii la UBB, şi nu cursuri. Probabil a făcut vreo confuzie în CV“, afirmă Fărcaş.

A fost o greşeală

Horia Nasra, purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, a precizat că este vorba despre un CV mai vechi de pe siteul local al partidului, iar în actualul CV nu apare faptul că Aurelia Cristea a fost profesor asociat la UBB. El a susţinut că s-a făcut o greşeală pe care a rectificat-o. Cu toate acestea, greşeala a rămas în CV-ul de pe siteul MInisterului. Astăzi, 12 martie 2014, în CV-ul respectiv a rămas faptul că Aurelia Cristea a fost profesor asociat. Nasra a susţiut că CV -ul a fost greşit "de la centru". 

 

Aurelia Cristea, desemnată săptămâna trecută ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat şi a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Cluj.

Răspunsul UBB

Biroul de Comunicare al UBB a transmis următorul punct de vedere: 
 
"Doamna Aurelia Cristea nu are şi nu a avut legături contractuale cu UBB  din punct de vedere al resurselor umane. Doamna Aurelia Cristea este înscrisă la doctorat in cadrul departamentului  de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, începand cu anul 2010. Conducatorul stiintific este dl prof. univ. dr Adrian Ivan. Actualmente doamna Cristea este în perioada de prelungire. Tema domniei sale de doctorat este Securitatea asigurărilor sociale în spaţiul european.
În anul 2010, doamna Cristea a susţinut seminariile la cursul de Securitatea asigurărilor sociale în calitate de doctorand. Nu a fost remunerata pentru aceasta activitate. Titularul de curs a fost doamna dr. Mihaela Gavrila. 
În septembrie 2010, dna Aurelia Cristea şi-a întocmit dosarul de cadru didactic asociat, dosar care a fost aprobat in Consiliul Profesoral al Facultatii de Istorie si Filosofie. Incepând cu data de 1 octombrie, domnia sa, detinand calitatea de doctorand, nu a mai avut nevoie de acel dosar, având dreptul legal de a ţine seminarii."

 

Mai puteţi citi:

O clujeancă în Guvernul Ponta III. Cine este Aurelia Cristea, noul ministru delegat pentru Dialog Social

EXCLUSIV Noaptea generalilor: fostul şef al Poliţiei Cluj le-a dat o masă electorală veteranilor din Poliţie, Armată şi SRI

Ce cred clujenii despre proiectul de la Roşia Montană. Rezultatul consultării făcute de o deputată PSD

Cum arată Guvernul Ponta 3. Cine sunt noii miniştri. Ponta, cu gândul la PNL: În 5 minute sunt gata să refacem USL. I-aş primi pe liberali cu braţele deschise

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările