Două localităţi clujene intră în carantină. Poliţia patrulează deja pe străzi

Două localităţi clujene intră în carantină. Poliţia patrulează deja pe străzi

Poliţiştii şi-au făcut deja apariţia pe străzile din Sic şi Săvădisla, deşi cele două localităţi vor intra în carantină doar de sâmbătă, 24 octombrie

Sic şi Săvădisla, două comune din judeţul Cluj, vor intra în carantină începând de sâmbătă, 24 octombrie. În ambele localităţi a crescut foarte mult numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor oficiale, situaţia epidemiologică din comunele Sic şi Săvădisla este delicată. Astfel, s-a ajuns 8,73 cazuri la 1000 de locuitori în Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în Săvădisla. Autorităţile locale estimează riscul epidemiologic ca fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Astfel, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a stabilit măsurile speciale pentru carantinarea ambelor localităţi,  aseară au fost emise ordinele şefului Departamentului pt Situaţii de Urgenţă. Cele două comune vor intra în carantină începând de sâmbătă, 24.octombrie, de la ora 00.00, după ce rata de infectare a crescut în ultimele zile. Pentru prima dată de la încheierea stării de urgenţă, localnicii vor fi obligaţi să completeze un formular atunci când se deplasează. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările