De'Longhi este de astăzi, oficial, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul dintre Consiliul Judeţean Cluj, SC Tetarom SA şi SC De'Longhi SRL Romania privind derularea investiţiei De'Longhi în parcul Industrial Tetarom III de la Jucu a fost semnat, miercuri, în faţa notarului.

„Din acest moment, societatea De'Longhi poate să îşi deruleze investiţia din parcul nostru industrial", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

La finele lunii ianuarie grupul italian De'Longhi a anunţat achiziţionarea activelor Nokia din Parcul Industrial de la Jucu, unde va începe în acest an producţia de aparate electrocasnice şi electronice. Ţinta de angajări este de 600-1.000 de oameni, iar investiţia în dotările cu echipament ale halelor, de 30 de milioane de euro.

De'Longhi va folosi doar 30 de hectare din terenul în suprafaţă de 90 de hectare pe care-l avea spre folosinţă Nokia. „Înce priveşte diferenţa de 60 de hectare, dacă vor apărea investitori interesaţi de acest teren noi îi vom întreba pe cei de la De'Longhi, dacă au de gând să se extindă. Dacă nu, vom încuraja alţi investitori să vină în zonă", a mai spus Alin Tişe.

De'Longhi s-a înfiinţat în 1902 ca atelier meşteşugăresc, devenind unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special la automate de cafea şi aparate de bucătărie. În 1994, De'Longhi a cumpărat compania italiană Climaveneta, iar în 2001, producătorul britanic Kenwood. În urma reorganizării sale, grupul are două divizii: cea de echipamente de uz casnic, care a avut în 2011 venituri mai mari cu 11,3% decât în anul precedent, şi cea de echipamente profesionale, în creştere cu 8,8%. Mărcile sale distinctive sunt De'Longhi şi Kenwood, alături de Ariete, Simac, Climaveneta sau Dlradiators. De'Longhi dispune de fabrici în Italia, Rusia şi China. Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite