Cursă contra cronometru pentru viaţa unui nou-născut. Un echipaj SMURD va străbate 1.600 de kilometri în 16 ore pentru a duce un bebeluş în Germania

Cursă contra cronometru pentru viaţa unui nou-născut. Un echipaj SMURD va străbate 1.600 de kilometri în 16 ore pentru a duce un bebeluş în Germania

Bebeluşul a fost urcat în maşina care a demarat în viteză spre Germania, în această dimineaţă. FOTO: ISU Cluj

O maşină a SMURD a plecat de la Cluj spre localitatea germană Bad Oeynhausen, unde se află cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa. Vehiculul transportă un bebeluş şi pe mama sa şi trebuie să ajungă la destinaţie până joi, 16 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Micuţul se află într-o situaţie dificilă, iar medicii au decis că singura sa şansă este să fie operat într-o clinică de specialitate de afară. Asta în condiţiile în care România există mult prea puţin specialişti în cardiologie pediatrică, iar clinicile şi spitalele din ţară nu au dotările necesare. 
 
„Echipajul SMURD TIM nou-născuţi a pornit în dimineaţa aceasta într-o nouă misiune pentru a transfera un bebeluş de şapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania.
 
 
În prealabil a fost obţinut acordul scris din partea clinicii din Germania pentru a primi cazul acolo, a fost realizat paşaportul pentru bebeluş în regim de urgenţă (un fotograf al serviciului paşapoarte s-a deplasat la spital) şi s-a obţinut formularul S2 din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj.
„Urmează o grea încercare pentru bebeluş şi mama sa, care-i este alături în aceste momente, dar şi pentru personalul medical al UPU Pediatrie, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca şi pentru cei doi şoferi pompieri, care vor parcurge circa 1.600 km în următoarele 16 ore.
 
Bebeluşul şi mama vor ajunge pe mâinile medicilor din Germania, unde se vor putea realiza intervenţiile necesare pentru a salva viaţa bebeluşului.
Ne bucură enorm această şansă primită de bebeluş şi de părinţii săi, care poate nu ar fi fost posibilă fără implicarea şi iniţiativa unor oameni simpli care le-au sărit în ajutor.
Le dorim putere pentru a lupta în continuare şi ne dorim să revedem familia întoarsă cu bine acasă acasă!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările