Clujul, capitala culinară a ţării pentru patru zile. Bunătăţuri din bucătăriile lumii la primul festival al mâncării stradale din România

Clujul,
capitala culinară a ţării pentru patru zile. Bunătăţuri din bucătăriile lumii la primul festival al
mâncării stradale din România

Mâncare stradală  FOTO Adevărul

Aleea Stadionului din Cluj va fi gazda primei ediţii a Festivalului Street Food, primul de acest gen din ţară, care oferă o nouă abordare a domeniului culinar din întreaga lume: mâncarea stradală. Circa 50 de standuri cu bunătăţuri din bucătăria asiatică, mexicană, mediteraneană şi românească. Intrarea este liberă. Pe lângă mâncare vă aşteaptă şi standuri cu diverse produse bio, uleiuri sau vă tentează bucătăria street-food vegană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul Festivalului Street Food, Nely Borza, spune că oraşul Cluj va fi gazda a peste 50 de comercianţi de mâncare de tip street-food şi a peste 30 de activităţi ce se vor desfăşura pe Aleea Stadionului în perioada 7-10 Iulie. 

„Fie că vorbim de Culinary Cinema Outdoor, Festival Stage, Pop-up Market, Food Road sau Kids Zone, noi vă invităm să le parcurgeţi pe toate, festivalul fiind unul cu acces liber. Aşadar, weekend-ul acesta vă invităm să vă satisfaceţi toate poftele culinare şi să vă bucuraţi de o sumedenie de reţete ce provin din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemţească, mediteraneană şi italiană. De la burgeri la pizza, arrosticini, porchetta, donuts, îngheţată, churros şi multe altele, la Street Food Festival le veţi găsi pe toate. De asemenea vă invităm să luaţi acasă diferite produse bio, uleiuri şi gemuri şi să testaţi şi bucătăria de street-food vegană. Pentru că se anunţă a fi un weekend călduros setea va fi potolită cu bere artizanală, soiuri alese de vin şi multe alte răcoritoare oferite de partenerii festivalului“, detaliază managerul.

Programul Street Food Festival

Vineri, 8 iulie. Cea de a doua zi de festival va debuta cu o sesiune de Meet&Greet alături de Chef Foa care va prezenta câteva din trucurile lui din bucătărie. Coloana sonoră a zilei de vineri va fi asigurată de Groove Salad, Dj Marwan, Balcony Players, Zombori, Koszia&The Hotshots şi Blue Nipple Boy. La Chill Zone va continua cea de a doua zi din seria workshop-urilor de Craft Beer urmate de proiectarea unui scurt metraj, The Sacred Flavors of Sicily şi a filmului Burnt.

Sâmbătă, 9 iulie. Weekend-ul va începe la Street Food Festival la ora 10:00 cu Bookstory urmat de un workshop de Raw Vegan Food şi de o serie de momente muzicale în compania Alex HG&Vamanu, DigitaLove, Kepler not Kopernicus, Le Minion&The Band, Cuantune şi Helen. De asemenea, în aceeaşi zi publicul va putea asista şi la un spectacol de dansuri Armene, Workshop de Craft Beer şi proiectarea filmului Chef precedat de scurtmetrajele: Shabu-Shabu Spirit, Central Texas Barbecue şi Food.

Duminică, 10 iulie. Ultima zi a primei ediţii de Street Food Festival se va încheia în forţă alături de cei 50 de vendori, muzică bună oferită de: Gopo, Paul Socol, Marton Hangacsi, A-C Leonte, Lights Out şi Vera Jonas Experiment. În Chill Zone publicul va putea participa la ultima serie din cadrul Workshop de Craft Beer şi va putea viziona filmul Hundred Foot Journey. Festivalul se va încheia în compania finalei UEFA EURO 2016.

Mai puteţi citi:

 

Un 13 cu noroc. O zi în plus de distracţie la castel. Ce surprize vă aşteaptă anul acesta la Electric Castle

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările