Cluj: „U” şi-a sărbătorit cei 90 de ani de existenţă

Cluj: „U” şi-a sărbătorit cei 90 de ani de existenţă

Cluj: „U” şi-a sărbătorit cei 90 de ani de existenţă

Cei 90 de ani de la înfiinţarea Universităţii Cluj au fost sărbătoriţi astăzi, la Casa de Cultură a Studenţilor, într-o ceremonie fastuoasă, la care au asistat o mare parte dintre fostele glorii ale clubului


Universitatea Cluj are 90 de ani. Aproape un deceniu de glorie a sportivilor clujeni, sărbătorită printr-un spectacol de un real succes, organizat în Casa de Cultură a Studenţilor, a culminat cu lansarea celui de-al doilea volum al cărţii „Agora U”, scrisă de istoricul Gheroghe Bodea.

Personalităţi din lumea sportului clujean, foşti mari sportivi şi antrenori „alb-negrii”, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării au comemorat cei 90 de ani de istorie. Astfel, nume precum Alexandra Taifas Sicoe, atleta care a reuşit să uimească ţara prin cele 27 de titluri naţionale cucerite, Gheorghe Ferariu şi Sorin Macavei, voleibaliştii cu performanţe formidabile sau Eva Zorgo Radu, cea mai valoroasă aruncătoare a suliţei, au rostit câteva cuvinte în faţa unei săli arhipline.

„Clujul este o cetate a ştiinţei. Sunt mândru că am activat pentru acest club, aflat în oraşul în care mi-am cunoscut şi soţia”, a spus Ferariu, cvintuplu câştigător al Cupei Campionilor Europeni. Cu ocazia evenimentului, publicul prezent a avut ocazia să vadă, în premieră, imagini cu personalităţi precum atletul Ion Moina sau Aurel Guga, primul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României.

În această după-amiază, în continuarea evenimentului, susţinătorii Universităţii vor fi prezenţi la Sala Sporturilor, unde vor viziona pe un ecran uriaş, partida pe care „alb-negrii” o dispută la Mioveni, cu începere de la ora 15.30

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: