Cluj-Napoca aspiră la statutul de „Smart City“

Cluj-Napoca aspiră la statutul de „Smart City“

Piața Unirii

Specialişti ai companiei IBM - Alexander Knaani, Tamasz Martyniak şi Francisco Lopez -  au prezentat, vinery, 12 octombrie, la Cluj-Napoca, exemple de bune practici şi solutii tehnologice avansate în domeniile siguranţei publice şi transport inteligent.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un "smart city" este un oraş care utilizează la maximum tehnologia şi mijloacele de comunicare  moderne în beneficiul comunităţii, sub toate aspectele: de la trafic, parcări, servicii sociale la plata taxelor şi impozitelor locale şi alte domenii care leagă comunitatea de mediul de afaceri. A nu ţine cont de tehnologie, de internet, de tot ceea ce implică domeniul "IT" înseamnă a bloca evoluţia viitoare a unui oraş. Voi fi un partener pentru orice initiaţivă care ne poate duce mai aproape de statutul de "oraş inteligent - smart city", a spus primarul Clujului, Emil Boc, în deschiderea seminarului ce a avut loc în sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: