Cât costă modernizarea unuia dintre cele mai importante bulevarde ale Clujului. Banii vin din fonduri de la Bruxelles

Cât costă modernizarea unuia dintre cele mai importante bulevarde ale Clujului. Banii vin din fonduri de la Bruxelles

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor aproba, miercuri, 8 mai, proiectul modernizării Bulevardului 21 Decembrie. Pentru lucrări vor fi utilizate fonduri europene, iar autorităţile locale vor contribui cu o mică parte din sumă.

Proiectul este în valoare de 12 milioane de euro, iar banii vin de la Bruxelles. Primăria Cluj-Napoca va contribui doar cu 1,2 milioane lei şi cofinanţarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 1,1 milioane lei, în condiţiile în care valoarea totalăa lucrărilor, exprimată în moneda naţională, este de 56,3 milioane de lei. 

Aşa cum este expus pe pagina de internet a Primăriei Cluj-Napoca, proiectul prevede în primul rând realizarea unor benzi dedicate transportului în comun, zone pietonale extinse, modernizarea iluminatului public, staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi amplasarea unor senzori pentru măsurarea şi supravegherea traficului în zonă. Pentru realizarea unei noi bande pentru mijloacele de traansport public va fi sacrificată o bandă destinată automobilelor,  
 
Durata de implementare integrală a proiectului este de 24 de luni de la începerea implementării sale.O licitaţie pentru desemnarea constructorului a fost lansată în februarie, iar dacă nu vor exista contestaţii se estimează că lucrările ar urma să înceapă în această vară, după atribuirea contractului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: