Şcoală din România, în elita educaţiei britanice din lume. Cum ar trebui să arate o evaluare corectă a instituţiei unde copilul tău îşi clădeşte viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura şcoală din România acreditată pe curriculum românesc şi curriculum Cambridge se află la Cluj şi, potrivit unui raport al Departamentului pentru Educaţie din Marea Britanie, oferă cele mai înalte standarde de educaţie. Inspecţia englezilor a confirmat menţinerea statutului de Şcoală Internaţională Britanică/British School Overseas.

Transylvania College a trecut cu brio inspecţia celor de la Departamentul pentru Educaţie din Marea Britanie. Aceasta înseamnă că unitatea din Cluj îşi menţine statutul de Şcoală Internaţională Britanică/British School Overseas. Este a doua oară când Transylvania College primeşte vizita inspectorilor de acreditare din Marea Britanie.

„Obţinerea şi menţinerea statutului oficial de şcoală britanică ne motivează să continuăm să fim inovativi, să fim la curent cu cele mai moderne practici internaţionale în domeniul educaţiei şi să le implementăm eficient. Ne bucurăm că eforturile noastre sunt validate la acest nivel”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

În lume funcţionează 3.016 de şcoli britanice, iar doar 87 dintre ele au primit acreditarea de  British School Overseas.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ din Cluj, la baza inspecţiei de acreditare stau 100 de standarde dintre care amintim: eficacitatea activităţilor de predare şi evaluare, pregătirea şi creativitatea profesorilor, alinierea spaţiilor educaţionale sau de cazare în boarding la standardele corespunzatoare şcolilor britanice internaţionale, dar şi dezvoltarea spirituală, morală, socială şi culturală a elevilor.

De evaluare nu a scăpat nici echipei de management educaţional a şcolii ai cărui membrii au fost testaţi prin prisma capacităţii de a promova educaţia, de a asigura sănătatea şi siguranţa elevilor prin politici anti-agresiune şi măsuri de protecţie, precum şi prin programe de susţinere a elevilor supradotaţi sau cu dificultăţi de învăţare.

Un alt criteriu de evaluare l-a constat evoluţia elevilor în şcoală şi a performanţelor acestora UA, Asia şi Australia.

„Reprezentanţii britanici au vizat în mod special elevii din liceu, care, aşa cum este menţionat în raport, demonstrează calităţi personale excepţionale, precum capacitate de analiză, reflecţie şi empatie, devenind modele de excelenţă pentru colegii lor mai mici“, susţin reprezentanţii şcolii.

Ce înseamnă inspecţie şcolară pe înţelesul britanicilor

Reprezentanţii şcolii explică ce a însemnat inspecţia de acreditare:

„Inspecţia constă într-o vizită preliminară de observare şi evaluare ce se derulează pe parcursul a două zile, timp în care accentul este pus pe aspectele de conformitate, verificarea politicilor şi procedurilor, în acelaşi timp fiind vizate şi documentele ce privesc sănătatea şi siguranţa elevilor. De asemenea, se realizează acţiuni de observare a activităţii didactice în cadrul orelor de curs şi au loc discuţii cu profesorii şi elevii. Cel de-al doilea pas îl reprezintă o inspecţie amănunţită susţinută de către doi inspectori pe durata a patru zile ce vizează toate aspectele organizaţionale şi funcţionale ale şcolii. Pe toată această perioadă, cei doi evaluatori asistă la peste 50 de ore de predare, analizează caietele de lucru, planurile de lecţii şi rapoartele şcolare. De asemenea, se poartă discuţii cu fiecare membru al corpului profesoral, cu echipa de management, cu board-ul coordonator al şcolii şi cu părinţii.  Finalitatea inspecţiei venite din partea Departamentului pentru Educaţie al Marii Britanii este acordarea sau validarea statutului oficial de şcoală britanică ce funcţionează în afara graniţelor ţării, iar procesul de acreditare este realizat de către una dintre cele 6 agenţii oficiale, precum PENTA International în cazul Transylvania College. Primind această acreditare, o şcoală britanică poate fi inclusă ca membru acrediat al COBIS, Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale“.

La Transylvania College învaţă peste 500 de copii din 25 de ţări, de pe 6 continente.

Mai puteţi citi:

„Doamna de Fier“ a învăţământului britanic. Înainte să vină în Ardeal, se întreba: „Transilvania? Chiar există?“

FOTO Celălalt BAC. Şcoala unde se dă Bacalaureatul fără stres, ca-n Anglia

FOTO-VIDEO Prima şcoală “verde”  din România: Transylvania College din Cluj. O investiţie de circa 650.000 de euro

Şcoală condusă ca o afacere. Modelul de succes al unei şcoli din Cluj va fi pus în practică în oraşe din România şi Europa

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite