Îngrijitoarea care a agresat o elevă la Liceul pentru deficienţi de auz din Cluj a fost concediată

Îngrijitoarea care a agresat o elevă la Liceul pentru deficienţi de auz din Cluj a fost concediată

Un elev a înregistrat incidentul. FOTO: Captură video

Îngrijitoarea care a agresat, la începutul lunii iunie, o elevă la internatului Liceului pentru Deficienţi de Auz din Cluj a fost concediată. Conducerea şcolii şi Poliţia au demarat anchete după incident.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incident violent s-a petrecut pe 10 iunie, la internatul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca. După cum reiese din imaginile suprinse de unul din copiii cazaţi la internat, îngrijitoarea a bătut o elevă, apoi a ameninţat-o cu moartea.

După e filmarea incidentului a ajuns în presă, Poliţia şi conducerea şcolii au demarat anchete.   
„La nivelul unităţii de învăţământ s-a înfiinţat o comisie de verificare a celor semnalate şi constatate. Acum ancheta este în desfăşurare şi nu cunoaştem alte detalii”, a precizat pentru „Adevărul” Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.
De asemenea, îngrijitoarea de noapte a fost mutată pe altă funcţie, a mai precizat Gurzău.
Poliţia Cluj s-a autosesizat şi luni dimineaţa agenţii s-au deplasat la liceu. „Colegii au întocmit dosar penal de purtare abuzivă, având în vedere că femeia are calitatea de  îngrijitor în cadrul liceului”, a afirmat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj. 
 

 Sursa video: Ziar de Cluj

 

 

 

 
Ce spune Legea: închisoare sau amendă
 
 
Art. 296 din Codul Penal sancţionează „Purtarea abuzivă” astfel: 
 
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
 
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările