Vreme instabilă. În ce regiuni se mai anunţă vijelii, cât de mult se încălzeşte

Vreme instabilă. În ce regiuni se mai anunţă vijelii, cât de mult se încălzeşte

Vremea rea continuă în mai multe regiuni FOTO Adevărul

Deşi temperaturile ajung la 30 de grade, furtunile nu se domolesc. Meteorologii anunţă vreme instabilă, în special în jumătatea de est, dar şi în în zonele sudice şi sud-estice ale ţării, cu averse, intensificări ale vântului şi descărcări electrice.Vijeliile periculoase încă mai mătură România. Şi miercuri avem parte de instabilitate, începând cu lăsarea serii. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) vor fi averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice."Practic, astăzi, pe timpul zilei, în Bucureşti, vremea se va mai îndrepta şi vom avea temperaturi de 30 de grade. După lăsarea serii va reveni instabilitatea atmosferică şi temperaturile scad. Vor fi averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice. La nivel naţional, nu vom avea nicăieri caniculă, valorile termice situându-se undeva în jurul valorii de 32-33 de grade Celsius. Începând din a doua parte a zilei, spre seară, vremea se va schimba în jumătatea de est a ţării, unde vom avea vreme instabilă", a spus Viorica Dima, meteorolog ANM, citată de RTV.

Conform prognozei ANM, valabilă pentru intervalul 24 iulie — 6 august, vremea va fi, în general, caldă la nivelul tuturor regiunilor, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică vor continua să fie prezente prin ploi locale şi însemnat cantitativ, până 29 iulie. Marţi, România a fost măturată de furtuni violente. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe zone ale ţării, punând la pământ copaci şi smulgând acoperişuri. mai multe persoane au fost rănite în urma vremii nefavorabile, iar zeci de localităţi au fost lăsate în beznă.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vine vreme de coşmar. Fenomene extreme şi temperaturi anormal de scăzute, când loveşte canicula

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: