Sprijin de la stat. Peste 3.000 de şomeri îşi vor găsi un loc de muncă în 2016

Sprijin de la stat. Peste 3.000 de şomeri îşi vor găsi un loc de muncă în 2016

Mai multe şanse la angajare pentru şomerii călărăşeni Foto:Arhivă Adevărul

Peste 3.000 de călărăşeni fără slujbă vor fi angajaţi pe parcursul anului 2016, prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă. Şomerii provin din toate categoriile sociale, 5 dintre aceştia fiind persoane cu handicap.

Ştiri pe aceeaşi temă


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi are în plan pentru acest an cuprinderea  în programele de măsuri active a peste 10.000 de persoane,  dintre care 3.000, pregătite pentru angajare.

955 de şomeri vor fi angajate prin activitatea de mediere a muncii; 1.000, în urma serviciilor de informare şi consiliere profesională şi 1.045  prin măsurile active  finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, respectiv prin organizarea  programelor  de formare profesională, acordarea de subvenţii angajatorilor, completarea veniturilor salariale, acordarea de prime de mobilitate etc.

Programul de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2016 vizează, de asemenea, ocuparea unor categorii defavorizate pe piaţa muncii şi anume: 1.600 persoane din mediul rural; 100 persoane de etnie romă; 5 persoane cu handicap; 40 şomeri de lungă durată tineri şi 50 şomeri de lungă durată adulţi.
 

Vă recomandăm şi:

Cursuri gratuite. Ce facilităţi obţin şomerii care se (re)califică

Sprijin. 2.200 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin programe de calificare în 2015

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările