Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local: "Dacă lăsăm lucrurile aşa, fotbalul şi handbalul vor dispărea"

Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local:

Răducu Filipescu, senator PNL de Călăraşi FOTO Adevărul

Senatorul PNL de Călăraşi, Răducu Filipescu, a anunţat că va face demersuri la Guvern pentru sprijinirea sportului din oraşul de pe malul Borcei.  Pentru că finanţarea echipelor de fotbal, futsal şi handbal nu se mai poate face de către administraţia publică locală, Filipescu, fost preşedinte al CJ Călăraşi timp de 3 mandate, ia atitudine.


“Nu pot asista impasibil la dispariţia sportului din Călăraşi! Împreună cu colegii din PNL, vreau să promovez o iniţiativă parlamentară, de armonizare legislativă, care să vizeze finanţarea sportului. Dacă lăsăm lucrurile aşa, asta înseamnă că fotbalul şi handbalul din Călăraşi vor ajunge să dispară. E păcat să se întâmple aşa ceva, pentru că sportul a rămas printre puţinele plăceri pe care le mai au călărăşenii.

Îi invit alături de mine şi pe colegii de la PSD, de la Senat şi Camera Deputaţilor, cât şi pe parlamentarul PMP, astfel încât, în această echipă care îi reprezintă, totuşi, pe cetăţenii Călăraşiului, să reuşim să ducem la bun sfârşit această iniţiativă. Iar asta trebuie rezolvat rapid, în două-trei săptămâni, pentru că altfel ambele sporturi finanţate de administraţiile locale vor dispărea. Şi nu vor disparea numai la Călăraşi, pentru că problema finanţării sportului de către primării şi consilii judeţene nu este numai la Călăraşi, ci la nivel naţional”, a scris Filipescu pe pagina sa de socializare
 

Vă recomandăm şi:

Fundaţia Alexandrion a organizat o dezbatere privind nevoile de finanţare ale sportului românesc

AHC Dunărea Călăraşi, în semifinalele Cupei României la handbal. Echipa antrenată de Aihan Omer a învins Dinamo Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: