Peste 22.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi în misiuni de Paşte

Peste 22.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi în misiuni de Paşte

Angajaţii MAI, mobilizaţi în teren de sărbători FOTO Adevărul

Peste 22.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră şi paramedici SMURD sunt mobilizaţi în fiecare zi a minivacanţei de Paşti şi 1 Mai pentru siguranţa în trafic sau în locurile în care vor avea loc evenimente cu grupuri mari de oameni, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

 
Astfel, în această perioadă vor fi organizate peste 900 de manifestări publice, la care vor participa, în total, un milion de persoane. Dajbog a adăugat că bisericile sunt în atenţia angajaţilor MAI, pentru a fi evitate incidentele. Totodată, în această perioadă sunt mobilizate şapte aeronave SMURD, iar şase puncte de prim-ajutor au fost amenajate pe autostrăzile A2 şi A4. În contextul începerii campaniei pentru europarlamentare, în zilele următoare sunt preconizate peste 20 de activităţi publice, cu scop electoral, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.
 
"În aceste zile, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei peste 5.000 de pompieri şi paramedici SMURD, cu 3.000 de autospeciale şi mijloace tehnice", a afirmat ea. În caz de nevoie, sunt disponibile şapte aeronave SMURD.
 
"Având în vedere experienţa ultimilor ani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a operaţionalizat şase puncte de prim-ajutor şi descarcerare pe autostrăzile A2: Bucureşti-Constanţa şi A4: Mamaia-Agigea", a afirmat Dajbog.
 
Autorităţile române de frontieră colaborează cu cele din Ungaria şi Bulgaria în punctele de trecere cele mai aglomerate. Totodată, ea a adăugat că pe site-ul Poliţiei de Frontieră există o aplicaţie care arată timpul mediu pentru trecerea graniţei. Ivan a adăugat că în această perioadă sunt mobilizaţi 4.000 de poliţişti de frontieră. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: