O fermă agricolă din comuna Borcea, incendiată intenţionat. Peste 300 de tone de baloţi de cereale s-au făcut scrum

O fermă agricolă din comuna Borcea, incendiată intenţionat. Peste 300 de tone de baloţi de cereale s-au făcut scrum

Pompierii au intervenit timp de 16 ore Foto:Arhivă Adevărul

Peste 300 de tone de furaje s-au făcut scrum, miercuri dimineaţă, la o fermă agricolă din localitatea Borcea. Focul, pus intenţionat de o persoană neidentificată încă, a făcut prăpăd. Pompierii s-au chinuit 16 ore să stingă vâlvătaia.


Alarma s-a dat pe 29 iulie, la ora 00.49. Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea au fost alertaţi să intervină pentru stingerea flăcărilor, la incendiu izbucnit la un depozit de furaje,  proprietate privată, aparţinând unei societăţi de profil agricol din Feteşti. Când au ajuns la faţa locului, focul cuprinsese déjà aproximativ 1.200 baloţi de lucernă  şi  40  de  baloţi  de  paie  de  grâu,  dar şi o  construcţie  metalică acoperită  cu  plăci  de  azbociment.

Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a dat foc intenţionat. Deşi s-a intervenit 16 ore focul a făcut scrum baloţii de lucernă (aproximativ 280 de tone), baloţii de paie de grâu (aproximativ 40 de tone) şi un şopron, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de circa 80.000 de lei.  Exista pericolul ca arderea să se extindă, din cauza vântului, la alte bunuri  materiale  aflate  în  apropiere,  însă  pompierii  militari  au  intervenit eficient şi au lichidat incendiul.
 

Vă recomandăm şi:

Incendiu pe Varianta Nord. O afumătoare pentru mezeluri s-a făcut scrum de la un aparat nesupravegheat

Tragedie în satul Aprozi. O bătrână a ars de vie în casă, într-un incendiu devastator

FOTO Incendiu devastator la Unirea. O casă cu etaj s-a făcut scrum de la un scurtcircuit

Neglijenţă. Incendiu la Vlad Ţepeş din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat

FOTO Foc pus intenţionat. Discoteca No Limit din Cuza-Vodă, mistuită de flăcări

Incendiu devastator la un depozit de furaje din Jegălia. Pompierii au stins vâlvătaia în 14 ore

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările