IGPR: Mii de persoane, maşini şi acte, căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

IGPR: Mii de persoane, maşini şi acte, căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Poliţia a capturat în ultima lună peste 2.800 de persoane FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima lună, peste 2.800 de persoane, 302 autovehicule şi peste 200 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 
Pe parcursul lunii aprilie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 1.678 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, poliţiştii români au pus în aplicare 82 de mandate europene de arestare, au depistat 218 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 457 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi alte 41 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 145 de documente, găsite 8 plăcuţe de înmatricultare şi descoperite 263 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Mandate de arestare pentru 139 de persoane
 
Totodată, 1.130 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 139 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 105 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 78 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 28 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 39 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 57 de documente semnalate de România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: