FOTO Drama bătrânei cu pensie de 7 lei a trecut graniţa. În casa femeii mai supravieţuiesc doi suferinzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drama bătrânei din Bărăgan care trăieşte cu o pensie de 7 lei a impresionat zeci de români. Mulţi dintre ei s-au oferit s-o ajute cu alimente, lemne de foc, medicamente, bani şi chiar s-o transporte la spital pentru a-i fi îngrijit piciorul bolnav. Câţiva români din Spania şi altul din Suedia vor să deschidă un cont pentru donaţii, pe numele Elenei Smădu.


Prima mână de ajutor a venit de la directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din Primăria Capitalei, Cosmina Simiean Nicolescu. Aceasta a mobilizat câţiva prieteni pentru a veni, joi, la Călăraşi cu bani şi alimente pentru a-i o bucurie bătrânei.
" Prima mea reacţie a fost că sunt şi în Bucureşti destui amărâţi de ajutat. După un timp, m-am răzgândit şi m-am gândit că putem ajuta, totuşi. Aşa ca am găsit nişte prieteni care vor dona alimente şi lemne de foc, iar joi vom merge să le ducem doamnei şi să încercăm să o aducem la Bucureşti pentru tratamentul rănii de la picior",  a spus Cosmina Nicolescu, după ce a citit pe adevarul.ro povestea impresionantă a bătrânei care are pensie de 7 lei.

Veşti bune din Spania

Ramona Bărbulescu, o învăţătoare din Vâlcea, care trăieşte la Madrid de 14 ani, alături de fiica şi soţul său, a fost la fel de impresionată de povestea bătrânei din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi.

image

Elena Smădu, 80 de ani, din comuna Dichiseni, are o pensie de 7 lei Foto:I.S.

“Alături de mai mulţi români care trăiesc în Spania am decis să ne implicăm în ajutorarea bătrânei. Suntem un grup de prieteni pe facebook, “Românii de pretutindeni”, şi ne-am gândit să deschidem un cont în care să se facă donaţii”, a spus Ramona. De asemenea, un alt român, stabilit în Suedia, vine în România pe 13 decembrie, iar prima sa vizită în ţară i-o va face Elenei Smădu. “Vine la Dichiseni cu daruri”, a mai spus Ramona Bărbulescu. Mesajele de ajutor nu au contenit să sosească la redacţia Adevărul. Zeci de români s-au arătat dispuşi să-i trimită femeii bani sau colete cu alimente.

Durerea e la ea acasă

Povestea Elenei Smădu, 80 de ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, care primeşte o pensie de 7 lei, este una plina de durere, având în vedere că în casa sa mai locuiesc încă doi suferinzi: un tânăr de 28 de ani, care trăieşte datorită dializei şi care se află pe lista de transplant renal, şi bunicul acestuia, un bărbat paralizat, de 80 de ani, şi cu un picior amputat.

image

Coman Ion(stânga) are un picior amputat, iar Viorel(mijloc), fiul Iulianei e dependent de dializă. Iuliana îi îngrijeşte pe toţi Foto:I.S.

Iuliana Coman, de 44 de ani, nepoata pensionarei îi îngrijeşte pe toţi trei. “Este foarte greu, dar încercăm să ne descurcăm cum putem. Cu gând bun la Dumnezeu, facem faţă problemelor”, spune Iuliana, cu lacrimi în ochi pentru că nu are posibilităţi să-şi ajute mai mult copilul.

De la dializă, la sapă

Fiul său, Viorel, în vârstă de 28 de ani, suferă de 2 ani cu rinichii. Boala a debutat în cea mai severă formă. “Când am ajuns la spital în urmă cu 2 ani, mi-a spus doar atât: dializă sau mori”, povesteşte tânărul, la rândul său tatăl unei fetiţe în vârstă de 8 ani. Chiar dacă se află pe o listă de aşteptare pentru transplant, stă cu frică deoarece nu are banii necesari intervenţiei.” Mă pot suna într-o zi să merg la Fundeni, dar costă operaţia. Noi abia avem ce pune pe masă”, spune Viorel.

image

Viorel, 28 de ani, nepotul pensionarei cu 7 lei pe lună trăieşte numai cu medicamente Foto:I.S.

Cu toate acestea, grav bolnav, el lucrează în continuare. Merge cu ziua la oamenii din comună sau chiar la Călăraşi şi face de toate: tencuieşte, pune gresie, faianţă, parchet, dă cu sapă. “ Cred că sufăr de două boli: una cu rinichii, cealaltă că nu pot să stau locului şi să-mi plâng de milă”, spune tânărul. De multe ori, a renunţat la şedintele de dializă, pe care le face de trei pe săptămână la o clinică din Călăraşi, pentru a merge să muncească. “30-40 de lei, atât cât iau pe o zi, sunt buni. Nu aştept milă”, a adăugat tânărul.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Viaţa bate filmul. Cum trăieşte o bătrână din Bărăgan cu o pensie de 7 lei

Pensii de lux vs. pensii de mizerie. Cum primeşte ţăranul 300 de lei pensie, iar magistratul, 16.000 de lei

FOTO Azil modern pentru bătrânii fără speranţă. O fundaţie umanitară a transformat un vechi spital din comuna  Viziru într-un obiectiv unic în România

S-au dat procurori şi poliţişti pentru a păcăli bătrâni. Poliţia speră să dea de escroci cu ajutorul portretelor robot

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite