Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Evaluare Naţională 2016 la Colegiul Economic din Călăraşi FOTO I.S.

Evaluare Naţională 2016. Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Economic din Călăraşi au susţinut luni, 27 iunie, primul examen din viaţă. Proba scrisă la limba româna a examenului de Capacitate 2016 nu le-a dat bătăi de cap celor bine pregătiţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora 10.15 primul elev a ieşit din sală. Zâmbitor, optimist şi sigur pe el, Mihai Gheorghiţă a fost primul care a părăsit sala de examen. "Am tratat toate subiectele la Capacitate 2016 şi cred că iau nota 8. N-a fost dificil, însă sunt mai bine pregătit la matematică. Sper să nu fi greşit prea mult, la genul liric şi la sinonime, sigur am făcut corect. Mai departe aş vrea să urmez liceul tot aici, la Economic, la profil Contabilitate", a spus adolescentul.

Doi prieteni, Petronel şi Vlad, l-au aşteptat la poarta şcolii. Primul dintre ei, care tocmai a terminat clasa a VII-a, l-a bătut prieteneşte pe umăr: "Nu contează nota, important e în viaţă să ştii să faci bani". Petronel e convins că va reuşi să termine cu bine clasa a VIII-a, deşi acum, în vară, îl aşteaptă corigenţa la matematică. "Am avut note mici şi diriga nu m-a trecut, dar mi-a promis că în vară nu mă lasă. Ştiu că mă trece", spune băiatul zâmbind.

Rând pe rând, în faţa centrului de examen au început să apară şi părinţii, mai emoţionaţi decât copiii lor care se aflau în febra examenului. O mămica era convinsă că fiica ei va reuşi să treacă această probă. "E bine pregătită, nu a făcut meditaţii, dar acum stau cu grijă pentru că e bolnavă. I-am dat medicamente pentru viroză, sper să fi reuşit să se fi concentrat cum trebuie. E copil bun, de nota 9, dar tot îmi fac griji", spune femeia.

La Evaluarea Naţională 2016, la Colegiul Economic, 43 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut prima probă de examen.

Evaluarea Naţională 2016: Calendarul examenului
 

Evaluarea Naţională va debuta luni, 27 iunie 2016, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, va continua marţi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă, iar miercuri, pe 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor încheia seria testărilor cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până în ora 16.00, iar imediat după această oră elevii nemulţumiţi de nota finală vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie.

 

Evaluare Naţională 2016: Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu
 

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vr afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

 


În perioada 20-25 iulie, candidaţii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi la niciun liceu la prima repartizare au o nouă şansă de a completa fişele de opţiuni. Pe 28 iulie este programată repartizarea candidaţilor.
 
Candidaţii care nu au reuşit să fie admişi nici la a doua etapă de repartizare au o ultimă şansă pentru depunerea dosarelor în perioada 28-29 iulie. Pe 1 şi 2 septembrie 2016 va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.
 

Vă recomandăm şi:

Evaluare Naţională 2016. Subiectele la Română: analiza poeziei "Salcâmi" şi o compunere despre o zi într-o staţiune

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Limba Română. De ce trebuie să ţină cont elevii când recapitulează

Subiecte simulare Evaluarea Naţională 2016. Ce probleme au avut de rezolvat elevii claselor a VIII-a la Matematică. „Şi-au propus să sperie copiii”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările