Doi pacienţi, confirmaţi cu COVID-19 din judeţul Călăraşi, s-au vindecat

Doi pacienţi, confirmaţi cu COVID-19 din judeţul Călăraşi, s-au vindecat

Două persoane infectate cu COVID-19 s-au vindecat FOTO Shutterstock

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, în data de 2 aprilie, în judeţul Călăraşi, se aflau 1.855 de persoane autoizolate, sub monitorizare la domiciliu, iar 317 persoane sunt în carantină instituţionalizată.

Pe teritoriul judeţului, de la începutul pandemiei au fost 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate şi externate. O persoană din cele confirmate are domiciliul în Călăraşi, dar este rezidenta altui judeţ.
 
Angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale au efectuat în continuare controale şi verificări, în contextul impus de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, precum şi asigurarea pazei locaţiilor de carantinare.
 
Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 352 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
 
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 102 de sancţiuni în valoare de aproximativ 74.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările