Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Afaceri şi tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii de 3,5 milioane euro

Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Afaceri şi tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii de 3,5 milioane euro

Mascaţii au luat cu asalt mai multe judeţe Foto:Arhivă Adevărul

Peste 200 de poliţişti au luat cu asalt, duminică dimineaţă, locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în valaore de 3,5 milioane de euro. Descinderile, coordonate de poliţiştii călărăşeni au loc în Bucureşti, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


„În această dimineaţă, peste 200 de poliţişti, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pun în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Ilfov şi Ialomiţa”, a precizat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călăraşi, pe numele unor persoane din municipiul Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi. Persoanele depistate urmează a fi conduse la sediul IPJ Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

N-au plătit dările către stat

Anchetatorii spun că, în perioada 2010 - 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.
Acestea sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de un milion de euro.

Operaţiuni fictive

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro, susţin poliţiştii. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 

Vă recomandăm şi:

Descinderi în 15 judeţe la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul, estimat la 18 milioane de lei

UPDATE Descinderi la Dragalina. Reţeaua de escroci care vinde apă cu suc drept motorină, "călcată" de poliţişti: patru persoane au fost reţinute

Descinderi la negustorii de fier vechi, bănuiţi de spălare de bani şi evaziune. Achiziţii fictive de 59 milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările