UPDATE Pe urmele reţelei care a "spălat" 65 milioane lei din livrări fictive cu alimente. Percheziţii şi la Euroavi, cel mai mare abator de pui din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderi la mai multe adrese FOTO Adevărul
Descinderi la mai multe adrese FOTO Adevărul

Poliţiştii de pe malul Borcei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au descins miercuri dimineaţă la 43 de adrese din judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare, informează IGPR.


UPDATE. ORA 11.00. Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au precizat că au avut loc percheziţii şi la Euroavi, unul dintre cei mai mari producători de pui din judeţul Călăraşi.

Afacerea de la Drajna, demarată în 13 mai 2009, a început cu o investiţie de 8 milioane de euro.Puiul de Bărăgan, brand-ul sub care se comercializează marfa, ajunge nu numai pe masa românilor, ci şi peste graniţe. Produsele sunt livrate şi în Bulgaria, dar şi în Grecia şi Germania. Compania în care îşi câştigă pâinea 170 de oameni a fost pusă pe picioare de o mână de oameni, producători-fermieri, crescători de păsări, toţi din judeţul Călăraşi, care s-au asociat pentru a-şi abatoriza produsele. Grupul este compus din: Avicola Dragos Voda – administrator Ion Dochiţa şi Dume Justin Gabriel, Avicola Ciocăneşti – administrator Burzo Ioan şi Burzo Lorin, IF Văduva – administrator Văduva Gheorghe, Alex Impex – administrator Văduva Gheorghe, Natura Avis – administrator Stan Mariana şi SC Euroavi (Ferma Bucu – închiriată) – administrator Ion Dochiţa.

45 de mandate de aducere

Conform anchetatorilor, vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 14.500.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 65.000.000 de lei.

IGPR precizează că activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare.

Firme fantomă din CIpru şi Bulgaria

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 — 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sedii în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti, ar fi conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri. Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit documentaţie falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăţi comerciale de tip 'fantomă' din afara statului român (Bulgaria şi Cipru). Astfel, aceştia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau “la negru” pe teritoriul României, eludându-se în acest fel T.V.A. datorată bugetului de stat.

Vă recomandăm şi:

19 descinderi la membrii unei grupări specializate în furturi şi fapte de corupţie

Descinderi. Tone de îngrăşăminte chimice şi produse petroliere, confiscate de poliţiştii de la Transporturi

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Descinderi la 54 de adrese. Poliţia, pe urmele unei reţele de evazionişti

Descinderi cu mascaţi. Percheziţii la evazionişti cu materiale reciclabile de 2,2 milioane de euro

Descinderi la cei mai periculoşi hoţi din judeţul Călăraşi, la Sohatu. 29 de percheziţii la suspecţi de jafuri şi tâlhării

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite